ANNONS:
ANNONS:

LFK & Tråvad/Larv klara seriesegrare

Igår fick vi två lokala seriesegrare.
Detta då både herrarna i LFK och Tråvad / Larv fixade avancemang uppåt.
Här följer en kort sammanfattning av allt som hände i den lokala fotbollen under lördagen.

DIVISION 2 NORRA
IFK Uddevalla – Gauthiod 1-0
Carlstad United – Götene 6-0

Gauthiod hade en kanonmöjlighet att ta sig ett steg närmre division ett, men efter förlust mot IFK Uddevalla är det kört. Lägen att vinna matchen fanns, men inte skärpan i avsluten.
För Götenes del blev matchen uppe i Karlstad ”spiken i kistan”. Laget är i och med förlusten klara för spel i division tre kommande säsong.
——————————————

DIVISION 3 MELLERSTA
Holmalund – LFK 0-2
Skara – Kållered 5-1
Vara – Kinna 0-0

LFK spelar nästa år i division två! Det stod klart sedan laget vunnit borta mot Holmalund. Laget vann fullt rättvist även om Holmalund spelade upp sig i den andra halvleken. Erik Ekblad räddade en straff vid ledning 2-0 och var en av matchhjältarna.
Skaras herrar önskade dock att få stanna i division tre även nästa år och efter klara 5-1 hemma mot Kållered är detta nu klart. Derbyn mot Götene kommande säsong är att vänta.
Vara spelade sin sista hemmamatch för året och fick 0-0 mot Kinna.
LFK
——————————————

DIVISION 4 SÖDRA
Elmer/Fåglum – Sätila 1-5

Elmer/Fåglum fortsatte sin ”berg-o-dalbana” i den södra fyran och denna gång blev det ett bottennapp mot tabelltrean Sätila som hade betydligt mer att spela för. I och med förlusten kan E/F nu hamna allt ifrån fyra till sjua.
——————————————

DIVISION 5 NORDÖSTRA
Ardala – Sil 4-0
Kinne Vedum – Jula 1-0
Lundsbrunn – Mariestad 1-3

Kinne Vedum var det lokala lag som hade mest att spela för i helgen. Detta då man hade kniven på strupen i kampen om att undvika kvalplatsen nedåt. Det blev heller inte bättre av att Lundsbrunn förlorade mot MBK med 3-1. Kinne Vedum lyckades dock besegra redan klara tabelltvåan Jula med 1-0 och i och med segern är kontraktet klart.
I ”derbyt” mellan Ardala och Sil var det inget snack. Ardala vann med 4-0 efter hettrick av Edvin Berndtsson. Ardala har faktiskt nu chansen att bli bästa lokala lag i denna serie.
——————————————

DIVISION 6 LIDKÖPING
Mellby – Essunga 6-1
Söne – Järpås 1-1
Tråvad/Larv – Norra Härene 13-0
Trässberg – Arentorp/Helås 2-3
Rackeby – Vedum 0-0

Med en omgång kvar att spela avgjorde Tråvad/Larv Lidköpingssexan. Att laget besegrade Norra Härene var kanske inte någon överraskning, men hjälpen kom istället från Trässbergsvallen. Där möttes tabelltvåan Trässberg och Arentorp/Helås. Detta i en match där gästerna ville mer från start. Trässberg vaknade inte för än i den andra halvleken, men då var det för sent. Arentorp/Helås vann med 3-2 och seriesegern gick alltså till Tråvad/Larv.
Tråvad/Larv
——————————————

DIVISION 1 NORRA DAM
Vara – Sil 1-2
Gauthiod – Falköping 1-1
LFK – Torslanda 0-0

I derbyt mellan Vara och Sil vände gästerna underläge till seger. Även Vara var dock glada efter matchen då kontraktet nu är säkrat. För LFK var det dag som gick mellan ”hopp och förtvivlan” men när krutröken lagt sig över Framnäs var läget oförändrat. För trots att LFK bara var ett mål ifrån serieseger kunde man lika gärna förlorat mot gästande Torslanda som hade en straff i stolpen i den andra halvleken.
Trots poängtappet har man alltså allt i egna händer inför den sista omgången. Och det tack vare Gauthiod som spelade 1-1 hemma mot jagande Falköpings KIK.
——————————————

DIVISION 2 NORRA DAM
JK10 – Hönebo 2-5
Skövde – Råda 6-2
Ulvåker – Rackeby 2-1

Sedan tidigare är det klart att duon JK10 och Rackeby får lämna division två. Råda slutar på en femteplats i tabellen efter förlusten mot seriesuveränen Skövde
——————————————

DIVISION 3 VÄSTRA DAMER
Arentorp/Helås – Skara 6-3
ENV – Mellby 5-1

Arentorp/Helås klarade av att hålla sig obesegrade i den västra trean efter segern i säsongsavslutningen mot Skara som i sin tur slutade sexa i tabellen. Det var en placering bakom nykomlingen Mellby som avslutade med en förlust borta mot ENV. Ett ENV som till sist hamnade på en fin tredjeplats – sju poäng upp till tvåan Sollebrunn på kvalplats.
——————————————

DIVISION 4 VÄSTRA DAMER
Kållandsö – Vänersborgs FK 1-5
Vinninga – Emtunga / Levene-Skogslund 3-3
Vedum – Främmestad 2-9

Kållandsö förlorade stort hemma mot Vänersborg och därmed försvann alla chanser till avancemang. Det hade dock inte räckt med vinst heller då det firades stort på Nordvalla i Vedum. Gästande Främmestad visade både vilja och klass och vann med hela 9-2 mot Vedum som redan verkade ha gått på ledighet.
Hur som helst så innebar resultatet att Vedum vinner serien och Främmestad slutar tvåa. Båda lagen upp till division tre.

20130928_164113

Lämna en kommentar