ANNONS:
ANNONS:

LFK värvar ny ryska

Lyckade värvningar västerut från USA.
Och nu hoppas LFK på samma lycka österut.
Ryskan Elizaveta Danilova är lagets senaste nyförvärv i jakten på allsvenskt spel.

Lidköpings FK har som bekant riktat blickarna västerut mot USA för att hitta nyförvärv inför årets säsong. Det utfallet har varit minst sagt lyckat och nu hoppas man med samma lycka österut.
Klubben har nämligen gjort klart med ännu ett utländskt nyförvärv. Denna gång från Ryssland.

Elizaveta Danilova är en 21-årig mittfältare som närmast kommer från tyska division två-klubben FC Saarbrücken.
– Vi fick tips om henne från en agent som vi jobbat med tidigare. Jag har sett henne på filmer och det ser intressant ut. Transferfönstret stänger den 31 augusti och några svenska spelare är svåra att hitta och därför känns det jättebra, säger Andreas Gustavsson i LFK:s sportgrupp till NLT.

Elizaveta har redan kommit till Lidköping och nu gäller det för nyförvärvet att visa på träning att klubben gjort rätt som tagit henne till Sverige och Elitettan.
– Nu ska vi titta på henne på veckans träningar och vår förhoppning är att hon stannar säsongen ut, säger Andreas Gustavsson.

Förhoppningen med drygt en månad kvar av seriespelet är förstås allsvenskt spel 2019 och mycket lär hänga på att truppen håller sig hela och friska. Inte minst med tanke på att vissa spelare lämnat och andra har en osäker framtid.

Ebba Handfast som kom från Kungsbacka under säsongen har varit sjuk och ligger efter med träning. Vänsterbacken Shannon Horgan är fortfarande kvar i USA och väntar på sitt irländska pass som ska ta henne tillbaka till Sverige. Dessutom har mittbacken Samantha Harder ännu inte fått klart med nytt visum.

Den uppmärksamme har också noterat att nyförvärvet från Kalmar Jonna Andersson inte funnits med i truppen de senaste matcherna. Målvakten som skulle vara förstavalet i LFK har som bekant blivit utkonkurrerad och för att få speltid har hon nu flyttat till Västerås och samma lag som LFK gästar till helgen när jakten på en allsvensk plats fortsätter.

Lämna en kommentar