ANNONS:
ANNONS:

LFK vidare till svenska cupens gruppspel

Bara 16 lag kvar i Svenska cupen.
Och ett av dem är Lidköpings FK.
– En av säsongens bästa insatser, säger Carin Berling efter 1-0 mot Hovås Billdal.

Från och med nästa år så spelar damerna, precis som herrarna gruppspel i Svenska Cupen. Detta är sista ledet innan det är dags för slutspel.
Under onsdagskvällen var det så dags för damerna i LFK att spela cupens sista kvalomgång innan det nya gruppspelet. För motståndet stod Elitettanlaget Hovås Billdal.

Men att det skiljde en division mellan lagen var inget som syntes på Dinaplanens konstgräs. LFK visade nämligen upp ett mycket fint och fartfyllt spel och förde matchen under långa stunder. 1-0 kom också efter att Amanda Reinhardt pangat in en hörnretur i mitten av första halvlek.

I den andra halvleken var sedan LFK nära att utöka ledningen, men ribban räddade gästerna två gånger om. Visserligen skapade Hovås Billdal efter detta ett par halvchanser, men LFK kunde hålla undan och vinna rättvist.
– Tycker verkligen inte vi behöver skämmas för segern. Detta var ett bra kvitto på vart vi står just nu, säger en nöjd Carin Berling efter matchen.

LFK är således nu ett av 16 lag kvar i cupen och i början av nästa år byter man alltså ut trista träningsmatcher mot tävlingsmatcher mot bland annat allsvenskt motstånd.

Lämna en kommentar