ANNONS:
ANNONS:

LHK kan få gratisplats till tvåan

Mariestads BoIS upp i division ett.
Då kan damerna i LHK få en gratisplats i tvåan.
– Det pågår en diskussion och vi har pratat med LHK, säger Mats Karlén på VFF.

I dagarna stod det klart att Hovås Bildahl som slutade sist i Elitettan även har begärt sig ur division ett. Spelarbrist är orsaken till beslutet och när en gratisplats till ettan skulle delas ut var det Mariestads BoIS som fick frågan och tackade Ja.
Men det blir inte spel i Gauthiods division ett-serie, utan istället tar Mariestad plats i division ett mellersta Götaland med lag från Falkenberg i väst till Norrköping i öst.

Med Mariestad borta från division två kommer det av allt att döma att öppnas upp en plats i division två. Hovås Bildahl kan tacka Ja till denna plats, men oavsett vilken kan det även finnas fler platser.
– Jag vill inte gå några händelser i förväg, men vi förbund i Götaland som har hand om serierna kommer att behöva ha en videokonferens i slutet av veckan, säger Mats Karlén på VFF som medger att Lundsbrunn/Hällekis/Kinne Vedum kan vara aktuell för platsen.

– Det stämmer, men det enda jag kan uttala mig om nu är att vi varit i kontakt med laget och de ställer sig positiva till att ta en eventuell gratisplats om den dyker upp. Men än så länge vet vi alltså inte om en plats är tillgänglig och om den i så fall går till oss i Västergötland, avslutar Karlén.

Ett ambitiöst LHK får alltså vänta och hålla tummarna för att resultatet på skrivbordet går lagets väg och att man i så fall tar Mariestads plats rakt av i division två norra Götaland.

Lämna en kommentar