ANNONS:
ANNONS:

Lidköping United får ett Wild Card till Division ett i Futsal

Till hösten startar Futsalligan i Sverige division ett-serier.
Och ett av lagen då heter FC Lidköping United.
Föreningen har nämligen blivit tilldelad ett Wild Card till seriespelet.

Seriespelet i Futsal består idag av Svenska Futsalligan (SFL). De består idag av två stycken åttalagsgrupper där de bästa i slutet av säsongen spelar slutspel. Till hösten kommer dock seriesystemet att utökas med division 1 och till denna serie har lag kunnat att kvalificera sig via regionalt seriespel eller DM. Det har emellertid saknats ett par lag för att fylla division ett och därför gick förbundet i april ut till landets föreningar att man kunde söka ett Wild Card för att få delta.

United futsal

Ett sådant sökte Lidköping United och under fredagen stod det klart att man fick ett av 13 Wild Cards inför höstens seriespel i division ett.
United som drog sig ur seriespelet utomhus satsar nu som bekant endast på Futsal och målsättningen är nu att få ihop ett så slagkraftigt lag av lokala fotbollslirare som möjligt för att kunna mäta sig med de bästa lagen i Sverige.
Mannen bakom Futsalsatsningen är Dino Husic. Tidigare spelare i United, men nu utomhuslirare i Hangelösa.
”Äntligen klart med Uniteds framtid. Monsterjobb av samtliga inblandade. Nu hoppas vi på ett mer externt sammarbete med resterande lokala klubbar. Ett riktigt spännande projekt som jag hoppas kan locka spelare på hög nivå som vill ge futsalen en plats på kartan i Lidköping” skriver en glad Dino på sitt Twitterkonto.

Lidköping United kommer under nästa Futsalsäsong att spela i division 1 Norra Götaland tillsammans med IFK Lindesberg, Örebro SK Söder, FK Bosna 92, Gerdsken och Nols IK. Alla lag spelar mot varandra två gånger och ettan i gruppen får kvalspela i ett dubbelmöte mot antingen en annan gruppvinnare i division ett eller ett jumboplacerat lag från SFL.

futsal

Lämna en kommentar