ANNONS:
ANNONS:

Lidköpingdomare på plan när blixten slog ner

Blixten slog ner mitt under division två-matchen.
En match som dömdes av en lidköpingstrio.
– Det kom från ingenstans, säger en skärrad Martin Jonsson som var AD i matchen.

Det var under division två-matchen mellan Stenungsund och Vänersborgs IF som olyckan var framme. I första halvlekens slutskede slog blixten ned på planen.
Ögonvittne till händelsen blev domartrion i matchen som var från Lidköping. Och det var en skärrad sådan som Lokalfotboll.se pratade med på väg hem från matchen.
– Vi mår efter omständigheterna bra, men är skärrade. Det är en otäck känska i kroppen, säger Martin Jonsson som tillsammans med kollegorna Admir Hasanbegovic (HD) och Viktor Sundberg dömde matchen.

Martinn Jonsson berättar om händelsen:
– Det var i slutet av den första halvleken som himlen öppnade sig och det började ösregna. Men det var inget som talade för blixtar för vi hade inte hört någon åska på hela matchen. Men så kom blixten från ingenstans. Det bara small till och massor med spelare föll ihop på planen.

Hur kände du av smällen?
– Det var som det tickade till i kroppen och huvudet. Håret reste sig på kroppen och det var skrämmande att se hur spelarna föll ihop och blev liggande, säger Martin som tillsammans med sina kollegor tog med spelarna till omklädningsrummen.

– Det blev kaosstämning på arenan och vi försökte ta spelarna i säkerhet. En stor eloge till Viktor Sundberg som jobbar inom sjukvården och snabbt kom in i den rollen och hjälpte spelarna på planen, berättar Martin.

Viktor Sundberg gjorde en viktig insats på planen.

Flera ambulanser var snabbt på plats och ett antal spelare fick föras till sjukhus. Senare visade det sig dock att alla klarat sig utan allvarligare skador.
Väl inne i omklädningsrummet tog domartrion tillsammans med lagen beslutet att avbryta matchen.
– Det kändes som en självklarhet. Folk hade enormt adrenalinpåslag och var skärrade till max, avslutar Martin Jonsson.

1 tanke på “Lidköpingdomare på plan när blixten slog ner

  1. Det noterades endast en blixt över Stenungsund vid aktuell tidpunkt. Senare ytterligare två blixtar omkring Trollhättan.

Lämna en kommentar