ANNONS:
ANNONS:

Lidköpings FK och Gauthiod vidare i Futsal SM

De lokala damerna fortsätter imponera i futsal.
Både LFK och Gauthiod tog sig i helgen vidare i SM.
Och i nästa omgång drabbar de båda lagen samman.

I helgen avgjordes det första gruppspelet i damernas futsal-SM och det var som bekant både LFK och Gauthiod som i år fick försvara de lokala färgerna i denna turnering. Och man kan väl verkligen säga att de gjorde detta med den äran.
LFK var först ut under lördagen när man åkte ner till Göteborg. Först ut var match mot Göteborgs FF och trots bra spel hamnade man i underläge. GFF hade faktiskt 3-1 länge in i den andra halvleken (spelas 2×20 min) men LFK kunde komma igen och göra två helt nödvändiga mål för att få ett oavgjort resultat. När man sedan vann den efterföljande straffläggningen innebar detta att man fick vila i omgång två. En omgång där GFF och Oscarshamn spelade 2-2.

Således krävdes oavgjort (2-2 eller mer) eller seger för gruppseger och avancemang för LFK:s del och i matchen mot Oscarshamn var det aldrig något snack. LFK gjorde sin bästa futsalmatch för året och lånade knappt ut bollen till gästerna. 7-1 slutade matchen efter imponerande spel och LFK kunde därmed fira avancemanget till nästa runda.

17 januari,Volviahallen, Göteborg
11:25 Göteborgs FF – Lidköpings FK 3-3 (LFK vann straffarna)
Mål LFK: Alice Andersson, Ebba Handfast, Helene Dahl

14:15 FC Oscarshamn  – Göteborgs FF 2-2

17:05 FC Oscarshamn – Lidköpings FK 1-7
Mål LFK: Sandra Lagerbratt 3, Amanda Reinhardt 2, Marina Zirdum 2, Ebba Handfast

Sluttabell: 1) LFK, 4 poäng, 2) Göteborgs FF, 2 poäng, 3) FC Oscarshamn, 1 poäng

——————————————————–

4893916

Gauthiods damer fick istället fara norrut och till Hammarö där man ställdes mot IFK Skoghall och Viken. Just dessa spelade första matchen i gruppen och hemmalaget vann klart med 6-1.
Därför fanns det inget annat än seger för Gauthiod i matchen mot Viken och de rödblå tjejerna gjorde processen kort med motståndarna och fick till sist in viktiga 7-1. Något som gjorde att ett oavgjort resultat mot Skoghall räckte för avancemang.

Matchen mot värmlänningarna blev också jämn, men Gauthiod var snäppet bättre och kunde gå ifrån till 2-0. Skoghall kom dock igen i den andra halvleken och både reducerade och kvitterade. Man såg också ut att ta över, men en timeout från Gauthiod vände på steken och i slutminuterna satte Lotten Persson 3-2 som blev matchens sista mål. Gauthiod alltså vidare i SM.

18 januari, Tassehallen, Hammarö
10:30 IFK Skoghall – IF Viken 6-1

13:30 IK Gauthiod – IF Viken 7-1
Mål IKG: Ida Mörk 2, Hanna Österberg 2, Stina Jansson, Moa Heinulf, Lotten Persson

16:10 IK Gauthiod – IFK Skoghall 3-2
Mål IKG: Lotten Persson 2, Ida Mörk

Sluttabell: 1) IK Gauthiod, 6 poäng, 2) IFK Skoghall, 3 poäng, 3) IF Viken, 0 poäng

——————————————————–
Under måndagen lottades de återstående 12 lagen in i fyra stycken trelagsgrupper som alla avgörs helgen 31 januari – 1 februari.
Då föll det sig så lustigt (eller olustigt?) att LFK och Gauthiod hamnade i samma grupp. Tredje lag i gruppen blev Göteborgs FC. Matcherna spelas i Valhalla inomhushall lördagen den 31 januari.

Spelprogram:
12:00 Göteborgs FC – IK Gauthiod
14:00 Lidköpings FK – förloraren match 1
16:00 Lidköpings FK – vinnaren match 1

Vinnaren i gruppen får spela semifinal i Tassehallen (Hammarö) den 14 februari.

Lämna en kommentar