ANNONS:
ANNONS:

Lill-lördag med Holmqvist tillbaka på Lokalfotboll.se

Efter att borstat av sig all sand är nu Skaras Jesper Holmqvist tillbaka på Lokalfotboll.se.
Under ”Lill-lördag med Holmqvist” skriver han som vanligt om det han känner för.
Denna vecka om sin dåliga karaktär och om vilket lag som får den roligaste årsfesten senare i höst.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Nu har man borstat av sig all sand och återgår till det normala livet. Detta innebär även att jag återigen skriver lite här på Lokalfotboll.se

”Fotbollssemestern” kan i många fall komma otroligt lägligt medans i andra fall ganska olägligt, både vad gäller lag och enskilda spelare. Den största skillnad man märker av genom att spela lägre ner i seriesystemet är att det är bra mycket jobbigare att komma tillbaka från semestern. Förut hade man bara mellan en till två veckor på sommaren medans nu kan man ha upp emot en månad.  Jag tror därför att de lagen som haft bäst disciplin på sina spelare inför hösten får många poäng ”gratis” nu i höst.

Jag personligen hamnar lite i ett dilemma på grund av den långa semestern. Jag besitter tyvärr inte den karaktär att jag är ute och kör extra på sommaren. Jag är en lagspelare och behöver ett lag i min träningsmiljö. Jag behöver folk som pushar mig framåt. Det blir så mycket jobbigare att komma tillbaka efter en längre periods vila. Men å andra sidan så har jag en förmåga att ganska snabbt komma i form igen. Men ibland saknar man elitfotbollen, ibland till och med väldigt mycket.

Jag har många funderingar inför hösten vad gäller våra lokala lag och jag måste börja med den föreningen som säkert kommer ha trevligast årsfest i November sen.

Lidköpings FK ser otroligt starka ut, både på dam och herrsidan. Damerna har ju som bekant levererat hela våren och fortsatt nu efter vilan. Men herrarna ser otroligt starka ut för tillfället. Vi spelade mot dom nu i fredags och även i fall jag tycker vi bjuder på lite enkla mål så var det ett lag vi orkade stå upp mot i 65-70 minuter. De har en otrolig fart och självförtroende och en trupp de kryddat med tre amerikaner och ”Aris”. Det är ett tecken på att de satsar uppåt. Jag lider dock med killarna i LFK som inte har mer folk på läktaren. Albrim twittrade senast idag om att skylten utanför Framnäs IP inte ens var uppdaterad inför mötet med IFK Mariestad ikväll. Det är ju för fan pinsamt! Ok, att Lidköping är en bandystad, det kommer det alltid vara. Men varför skulle inte LFK kunna ha 1000 pers i snitt på hemmamatcherna på sommaren?

Vi själva har ramlat ner i bottenträsket efter 8 matcher utan vinst, dock tror jag att vi ska klara ett kontrakt utan att behöva slåss för det de sista matcherna. Det finns lag som är sämre i den här serien. Det gäller bara att vinna matcherna igen. Vi har även fått tillbaka Jacob Söderberg från Götene som inte bara är en stor tillgång på planen utan även utanför också.

LFK Akademi är tyvärr redan ute ur division fyra, men nu ligger även Corner pyrt till där nere. Dock har de tillräckligt med rutin att hålla sig kvar.

Sörstrand och co inkasserade årets första förlust mot Grolanda sist. Hörde på omvägar att det var många spelare borta. Idag har de Råda hemma och där vinner de förmodligen. Hur som haver så är kvalplatsen mer eller mindre klar. Om de nu skött sommarträningen vill säga? 😉

Jag har mer att ge men inlägget blir så jävla långt då så vi sparar lite till nästa vecka.

Här är dock några snabba:

– Kul för Gustav Hellman att spela med SAIK och kul för SAIK att Gustav Hellman vill spela där. Ett lag som ligger otroligt nära hjärtat hos en annan.

– Hann dansa med LFK Dams skyttedrottning Sandra Lagerbratt under Stochampionatshelgen. Vi har mycket gemensamt, t ex leder vi båda interna skytteligan. (på ungefär samma antal mål)

– Spelade även Teko tryck cup nu i sommar, kul initiativ men fy fan vad trött jag var efteråt. Goa gubbar i laget var det i alla fall.

– Götene får det otroligt svårt att hänga kvar, de har ju knappt lag eller?

– För er som undrar så var Grekland riktigt bra. Parga är en stad som jag rekommenderar otroligt starkt.

– Sils IF dam har kommit lite i skymundan för LFK, de har ändå gjort en riktigt bra säsong hittills.

– Hangelösa är redan klara för femman, starkt. Om de tappar detta slutar Stig Björk röka. Omöjligt vilket som.

– Gjorde debut på Torsvallen igår, jävligt skön plan att spela på får jag säga.

Kul att få vara tillbaka igen så återkommer vi nästa vecka. Helst med tre poäng plus på kontot för Skara FC. Lycka till alla lokala lag och spelare.

//Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar