ANNONS:
ANNONS:

Llapashticas A-prov visade positivt på dopning

Nu har provsvaret på Egzon Llapashticas dopningsprov kommit.
Och svaret visade sig vara positivt.
– Dopningskommissionen skriver att det är ett preparat som man inte kan få sig via ett kosttillskott, säger Michael Kaufmann, ordförande i LFK:s herrsektion till NLT.

Det var efter bortamatchen mot IFK Kumla som LFK-duon Egzon Lllapashtica och Albrim Demaliljaj fick göra ett dopningsprov. Ett par dagar senare så erkände Egzon Llapashtica för klubben att han kan ha tagit ett preparat som funnits med på WADA:s lista över dopningsklassade preparat. (läs här) Detta då han på inrådan från en vän ska blivit rekommenderad ett bantningspiller som skulle hjälpa till att få honom att rasa i vikt. (läs här)

IMG_0896
LFK stängde omgående av sin
anfallare i väntan på det provsvar som skulle ta 3-6 veckor. Under fredagen kom också Egzons provsvar som visade sig vara positivt.
– Tyvärr var det positivt, men det var ju ingen överraskning varken för oss eller Egzon, säger Michael Kaufmann ordförande i LFK:s herrsektion till NLT.

Vilket preparat som funnits i Egzons kropp står enligt Kaufmann inte i det svar klubben fått från Dopningskommissionen, men till NLT säger Kaufmann:
– Däremot står det att det är ett preparat som man inte kan få i sig via ett kosttillskott. Det står också att man ej kan få i sig denna substans av ett misstag!

Vad som händer nu i fallet är ännu osäkert då man efter ett positivt A-prov alltid har rätt till ett B-prov. Detta är emellertid en relativt dyr historia och det är upp till den enskilde aktive att betala ur egen ficka. Om Egzon Llapashtica väljer att få B-provet testat är oklart, men i sitt tidigare inlägg via Twitter skriver han:
”Vid positivt resultat utav analysen är jag redo att ta mitt straff”

Vad det straffet innebär är inte heller det klart men i tidigare fall handlar det om så stora spännvidder som tillrättavisning upp till åtta års avstängning beroende på hur grov förseelsen varit.

Oavsett vilket så har Egzon Llapashtica spelat sin sista match för LFK. Något som man gjorde klart redan när händelsen uppdagades:
– Och det står vi fast vid. Vi vet ju inte vad straffet blir än men vi ska försöka hjälpa honom vidare i fotbollslivet men det blir inte i LFK, fastslår Mikael Kaufmann till NLT.

3 tankar på “Llapashticas A-prov visade positivt på dopning

  1. Skulle gärna vilja veta hur vanligt det är med dopningskontroller i division 2. Känns inte som om det är en slump att man kollar någon för doping på den nivån

  2. Piller: Det sker aldrig om det inte är något tips.

    Men nu behöver vi väl egentligen inte längre tycka synd om han ? Han har ju medvetet tagit preperat som man inte kan få i sig av misstag. Då har han ju vetat precis vad han har tagit.

    Som man bäddar får man ligga..

Lämna en kommentar