ANNONS:
ANNONS:

Lokalfotboll.se fyller fem år

I veckan fyller Lokalfotboll.se fem år.
Helt otroligt vad tiden bara flyger förbi.
Här ett par födelsedagstankar i höstmörkret.

Känns inte allt för avlägset den där novemberdagen för nästan exakt fem år sedan när jag tryckte på ”publicera-knappen” på Lokalfotboll.se. Var det ett misstag att lämna bloggen på NLT? Skulle det ens dyka upp någon på sidan och hur skulle det egentligen vara att ”starta eget”?
Ja, frågorna kring uppstarten var många och nervositeten påtaglig.

En nervös blick inför lanseringen 2012.
En nervös blick inför lanseringen 2012.

Stod väl själv för säkert 100 ”klick” på Lokalfotboll.se under den första dagen. Mest för att se så att allt fungerade, men även för att det i alla fall skulle bli någon verksamhet på sidan denna första ödesdag. Snacka om att försöka lura sig själv…
Glädjande nog verkade besökarna gilla det som de såg och under den första veckan fick de läsa det mesta om Peter Lindes övergång till Hangelösa, om ”Real Söne” som satsade stort och Albrim Demaliljaj som var på glid från LFK till klubbar högre upp i seriesystemet. (vill du återuppleva premiärveckan kan du göra det här)

Vissa saker känns förstås avlägsna, medan andra fortsatt är aktuella så här fem år senare. Oavsett vilket så har syftet från början alltid varit att ”ge de lokala fotbollsspelarna den uppmärksamhet som deras intresse för den lokala fotbollen förtjänar”.
Om jag har lyckats är upp till er läsare att avgöra, men uppenbart är i alla fall att många där ute har sidan i sina dagliga ”surf-rutiner”. Jag tackar och bockar djupt för era 2 554 138 besök, 4 875 293 sidvisningar och att ni tar er tid att läsa det som skrivs här på sajten.

Totalt har ni 268 577 unika läsare som besökt sidan sedan starten haft möjlighet att läsa drygt 2000 inlägg om den lokala fotbollen i västra Skaraborg. Något som innebär att sidan i snitt har uppdaterats med drygt ett inlägg per dag. En siffra jag faktiskt är stolt över, även om jag vet att uppdateringen kunde varit bättre under vissa perioder de senaste åren.

Många roller i den lokala fotbollen. Men jag älskar samtliga.

Fem år ja! Känns som en väldigt lång tid och i dagens snabba samhälle där man byter intresse och inrikting lika ofta som kalsonger känns det kul att jag orkat hålla i så länge. Är det någonting jag är extra stolt över när jag blickar tillbaka så är det faktiskt just det – Att jag hängt i.
För ni ska veta att det långt ifrån varje dag är kul att skriva. Det dåliga samvetet att man inte uppdaterat sidan sitter ofta i bakhuvudet och åtskilliga är de gånger som familjemedlemmar svurit över att Lokalfotboll.se eller sociala medier tagit tid från det dagliga umgänget…

Ändå är det förstås den närmsta familjen som jag först vill passa på att tacka så här på 5-årsdagen. Tänk att jag på fritiden fått hålla på med att driva ett alldeles eget företag som håller på med ett av mina största intressen. Det kallar jag livskvalitet!
”Bakom varje framgångsrik man står en fantastisk fru” sägs det ju. Framgångsrik stämmer nog inte, men att jag har en fantastisk fru. Det stämmer till 100-procent!

Ett jättestort tack också till alla ni fotbollsföreningar och företag som valt att synas på sidan under åren. Utan er satsning på Lokalfotboll.se som skyltfönster för era budskap så skulle sidan inte överlevt så länge. TACK!

Sist, men inte minst vill jag återigen tacka er som läsare för att ni väljer att besöka Lokalfotboll.se. Era uppmuntrande ord och feedback kring denna sida och lokalfotboll i allmänhet är det som ger energi att fortsätta. TACK!

Fortsätta var det ja? Just det är något som man går och funderar över just nu. För precis som det är för många på fotbollsplanen så är även Lokalfotboll.se något som man tar ”en säsong i taget”.

Kanske fem år med Lokalfotboll.se får räcka? Eller ska mitt engagemang i den lokala fotbollen få något annat uttryck kommande år? Ja, tankarna är just nu många om framtiden.
En sak är dock säker. Jag är en kille som aldrig lämnar mitt i säsong och har jag påbörjat något så avslutar jag det också. Och som alla vet är 2017 långt ifrån slut så genom en spännade Frimånad hade jag allt tänkt att guida er.

/ Jesper

 

1 tanke på “Lokalfotboll.se fyller fem år

  1. Ser verkligen fram mot ytterligare 5 år till.
    Du har verligen bidragit till ett ökat intresse för den lokala fotbollen.
    Där ligger PP i lä.

Lämna en kommentar