ANNONS:
ANNONS:

Lokalfotboll.se tippar division fem nordvästra

Kanske i senaste laget, men här kommer det ändå.
Tipset hur division fem nordvästra slutar.
En serie som känns som helt omöjlig att tippa.

Egentligen är det väl både ett självmord och självmål att tippa sin egen serie, men jag ska göra ett ärligt försök. Detta trots att det kommer resultera i såväl gliringar som hånfulla kommentarer på planen när man är uppåt väggarna fel i sitt tips.
Detta tips gjordes redan innan den första omgången, men på grund av tidsbrist kom tipset aldrig ut på sajten. Därför känns det redan nu som att man kan vara ute och cykla med vissa placeringar.

Hur som helst. Här kommer mitt serietips för den nordvästra femman. En av våra mest lokala och ovissa serier under 2014.

1. Trollhättans FK

De flesta lag håller TFK som seriefavoriter och jag är beredd att hålla med. Har sett vassa ut på försäsongen och slipper i år en massa prestigefyllda derbyn där man riskerar att tappa onödiga poäng.
————————————–

2. LFK Akademi

De unga killarna i LFK fick sig en rejäl näsbränna förra året i division fyra. Den erfarenheten lär hjälpa detta år och laget har sett ruskigt vassa ut på försäsongen. Spelar en mycket fin fotboll och bör tillhöra den absoluta toppen i denna serie. Man har trots allt blivit ett år äldre – och bättre.
Tränas i år av ett helt gäng med vinnarskallar och det lär smitta av sig på det unga laget som kommer att vara jobbiga att möta för många lag i denna serie. Gynnas också av fina gräsplaner redan från start.

MEN INTE OM… det unga laget får för sig att de är bättre än de är efter försäsongen. Det skulle innebära en tung start och ”gamnackar” på killarna. Dessutom finns risken att man tappar duktiga killar till LFK A och vem är det i laget som ska göra över 15 mål?
————————————–

3. Hangelösa

Att ha någon med näsa för mål är ett måste om ett lag ska vara med och kriga i toppen. Nykomlingen Hangelösa har en drös med spelare som vet var motståndarmålet är beläget. Det kommer att räcka långt i denna serie. Laget ser väl sammansatt ut och har rutinen för att kunna vinna många viktiga matcher. Nyförvärvet från Kinne Vedum, Andreas Nyblom blir en extra viktig pjäs när bollen ska fraktas upp till hungriga anfallare.

MEN INTE OM…Hangelösa inte ”tar jobbet” och tror att det ska gå lika lätt i division fem som det gjorde i sexan. Ett stillastående anfallsspel lär inte räcka långt och då får laget istället sikta på att rädda kontraktet.

Corner - Hangelösa

4. FC Corner

Corner vill tillbaka till division fyra så fort som möjligt och räknar själva med att vara ett topplag. Har sedan förra året gått en ny väg när det gäller nya spelare. Från att ha siktat in sig på erfarna spelare i slutet av sina karriärer har man nu letat yngre förmågor från lägre divisioner. Om detta räcker för att ta vinna serien återstår att se, men Corner lär bli ett lag för den övre halvan. Mycket tack vare sin rutinerade centrallinje med Sundberg, Bergner, Mellström och Thorsell.

MEN INTE OM…Niklas Mellström på mitten inte kan spela nästan alla matcher. ”Mellis” är motorn och hjärtat i laget och är oerhört betydelsefull. Han måste vara frisk. Dessutom måste Thorsell på topp sprinta förbi sina motståndare och hitta nätet upp emot 15 gånger. Annars hamnar Corner på undre halvan.

FC Corner - Niklas Mellström, Victor Lindholm

5. Ardala GoIF

Många har redan räknat bort Ardala från en framskjuten placering. Mycket på grund av bleka resultat på försäsongen och det faktum att lagets kapten Edvin Berntsson valde spel med Götene. Faktum kvarstår dock att Ardala är ett mycket bollskickligt lag och nye tränaren David Andersson vet hur man får fram det bästa av sina spelare. Det plus ett par kreativa nyförvärv från Skara gör att Ardala slutar femma i denna serie.

MEN INTE OM…Johan Landemark som ska få fart på offensiven inte kommer hem tillräckligt ofta från studierna i Örebro. Ardala är duktiga på att trilla boll, men blir ofta ineffektiva. Sker det denna säsong så får man istället kriga i botten

6. Tråvad/Larv

Även Tråvad/Larv är nykomling i denna serie. Vanligtvis skulle detta innebära att laget skulle tippas hålla till i de nedre regionerna av tabellen, men ”schlättagänget” har värvat smart och har kanske en av seriens bästa spelare i Markus Nilsson som återvänt från LFK. Kvalitét finns det alltså gott om i truppen och dessutom verkar det vara en väldigt positiv känsla i hela truppen efter fjolårets framgångar. När vi summerar säsongen hittar vi laget i mitten av tabellen.

MEN INTE OM…Laget inte inser att det faktiskt är skillnad på spel i sexan och femman. Skulle man få en trög start och börja med en rad förluster finns risken att laget aldrig kommer igen och istället får sikta in sig på en bottenplacering. Har man tillräcklig kvalité på tillräckligt många startspelare?

7. Råda

Råda har historiskt sett varit ett ”jojo-lag” mellan fyran och femman. De senaste två åren har det dock inte bivit mer än mittenplaceringar för klubben med division fyra-ambitioner. Nu bygger man istället på längre sikt och har siktat in sig på att bredda truppen. Hur långt det räcker återstår att se, men risken finns att Råda även denna säsong vinner varannan match och till sist hittas i tabellens mittenskikt.

MEN INTE OM…Laget skulle börja bra och för en gångs skull få en bra start på seriespelet. Då kan självförtroendet få en rejäl boost och laget vinna fler än en match på raken. Har tillräckligt med kvalité för att nå en topplacering, men då behövs det en skyttekung i laget som producerar. Kan Anders Åkervall ta med sig målformen från division sex?

Vinninga - Råda

8. Vinninga

Gjorde en fantastisk vårsäsong fjol. Detta tätt följd av en fantastiskt usel höstsäsong. Frågan är vilket Vinninga vi får se 2014? Truppen som redan såg tunn ut ifjol har knappast blivit bredare och laget är beroende av att man håller sig skadefria. Bygger sitt lag på god sammanhållning och många killar med stort hjärta för klubben. Försäsongen skvallrar om att tränare Henrik Brodéns Vinninga i år får rikta in sig på en placering på den undre halvan.

MEN INTE OM…Laget helt plötsligt skulle visa upp en vårform likt den förra året. Då är Vinninga ett livsfarligt kollektiv som kan kämpa ner alla lag i denna serie. Får man dessutom hem Andreas ”Aris” Aronsson och Hugo Bringsved får laget den spets som gör att man kan byta bort en förväntad bottenplacering mot en plats i det övre skiktet av tabellen.

Vinninga

9. Kållandsö

Förra året var Kållandsö topptippat. Truppen sedan dess är så gott som intakt, men man har tappat två namn. Kanske sina två viktigaste. Vi parat förstås om Patrik ”Plätta” Gustavsson som lagt skorna på hyllan och numer tränar LFK Akademi samt Stefan ”Kalven” Thornberg som även han sagt Nej till en fortsättning. Med avsaknaden av dessa två ”motorer” måste tränare Fredrik ”Figge” Larsson förlita sig på att Kållandsö ännu en gång överpresterar och tar fram sitt fysiska spel. Annars får man kämpa hårt för att rädda nytt kontrakt.

MEN INTE OM…Demoncoachen ”Figge” får fart på sitt kollektiv och precis som ”Plätta” får laget att kräma ut allt de har och lite till. Hittar man dessutom någon som i alla fall delvis kan ta över ”Plättas” målskytte kan man hitta en stabil mittenplacering denna säsong. Övertalar man ”Kalven” att snöra på sig dojjorna igen kan det räcka längre än så…

9

————————————–

10. Lidköping United

Lidköping United kan spela mycket vacker och underhållande fotboll i sina bästa stunder. Dock är man väldigt svajiga och det känns ibland som att det är ett lag som anfaller – och ett annat som försvarar. Laget blir då väldigt långt och detta utnyttjade motståndarna under förra årets premiärsäsong i division fem. Frågan är om man lärt sig läxan nu? Det lär man behöva ha gjort då man till i år tappat Egzon Restelica som gjorde 26 av 45 mål. Mycket talar för att det blir en plats kring det nedre kvalstrecket i år också.

MEN INTE OM…Laget börjar att spela som en enda enhet och att Gabrijel Matanovic visar på allvar att han är en av seriens bästa spelare. Ett måste är också att Egzons bror ”Isse” Restelica axlar broderns manteln och blir lagets nye målspruta. Bakåt måste laget också höja sig flera snäpp. Faller alla dessa bitar på plats kan United nå sin målsättning med en plats på den övre halvan.

Lidköping United - Isse Restelica
————————————–

11. Levene/Skogslund

Som vanligt lever ”Skör” en relativt anonym tillvaro ute på ”schlätta”. Lagen har år efter år en tendens att underskatta de rödsvarta som spelar en rak, snabb och effektiv fotboll. På ”Silly Season-fronten” har det inför året varit lugnt, men man har tappat rutinerade Philip Rigfeldt till FC Gauthiod och spelande tränaren David Andersson till Ardala. Detta innebär att ett stort ansvar nu vilar på Robin Larsson som tagit stora kliv de senaste åren. Fler bör dock visa framfötterna annars hittar vi ”Skör” kring nedflyttningsstrecket i oktober.

MEN INTE OM…Vi som vanligt har underskattat kapaciteten hos ”Skör” och att de fortsatt visar upp nya förmågor som förstärker lagets centrallinje. Får Robin Larsson med sig övriga i laget och ”Skör” får igång sin klassiska lagmaskin kommer vi återigen förundras över laget och hitta dem topp-5 när vi summerar säsongen.

12. Trollhättans BoIS

I ärlighetens namn vet vi alldeles för lite om TBoIS för att yttra sig om kapaciteten. Trollhättelagen brukar av tradition vara starka, men denna nykomling hamnar sist. Inga frågor tack.

Lämna en kommentar