ANNONS:
ANNONS:

Loklafotbollens fem hetaste matcher i helgen

Tar Kinne Vedum ännu ett kliv mot femman?
Och blir det Arentorp Helås eller Vedum som får slåss om serieseger?

Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna i helgen med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 18:15
Axvall – Kinne Vedum (Division 6 Lidköping)
Kinne Vedums skyttekung Patrik Dahlin gifter sig på lördag. Men innan han ska säga Ja till sin blivande fru så ska han skjuta sitt lag ännu ett steg närmre division fem. I skrivande stund har Kinne Vedum 13 raka segrar i Lidköpingssexan och om bara någon omgång kan laget få spruta segerskumpan. Sista (?) chansen till smolk i glädjebägaren är just under fredagskvällen. Tabelltrean Axvall som jagar kvalplatsen är ett mycket kompetent lag och lär vilja göra allt i sin makt för att avancera i tabellen och samtidigt tvinga Kinne Vedum lägga champagnen på kylning.
Räkna därför med heta känslor och två lag som vill framåt på Axevalla IP:s fina gräsmatta.
Tips: Efter en jämn match fortsätter Kinne Vedums segersvit. Laget vinner med 3-2.

13411877_665845543563227_2294291936370580735_o
………………………………………..
Lördag 13:00
Råda – Töreboda (division 2 östra dam)
Full aktivitet på Rådavallen under lördagen och eftermiddagen börjar med ett mittenmöte i den östra damtvåan. Och det är nog just i mitten som båda dagens lag vill hålla sig när serien summeras i oktober. Saken är nämligen den att nedflyttningsstrecket är lite för nära för både Råda och Töreboda på 16 poäng. Just därför är en seger på lördag extra viktigt för att göra ett ryck ifrån bottenstriden.
Mest press är förstås på hemmalaget som inte kommit upp i önskad nivå under 2016. Nu vill man nog helst av allt bara fixa denna säsong för att ta nya tag nästa år. Men då behövs förstås tre poäng mot ett bortasvagt Töreboda.
Tips: Råda vinner och går mot nytt kontrakt. Seger med 3-0.

Råda Stina Adamsson
………………………………………..
Lördag 15:00
Råda – Skara (division 4 norra)
Ännu ett derby i den norra fyran, men där lagen kommer in med helt olika förutsättningar inför matchen. Hemmalaget Råda jagar nytt kontrakt och gästande Skara jagar seriesegern. Om vi börjar med gästande Skara så är man just nu tabelltvåa. Detta två poäng bakom Trollhättans BoIS. Och vill man ha en direktplats till division tre så lär man behöva vinna serien. Skaras poängskörd lär nämligen inte räcka till att bli ”bästa tvåa” då lagen i den södra fyran har fler poäng.

Oavsett vilket så går man förstås för seger på Rådavallen mot ett Råda som man historiskt sett har haft ganska så lätt för. Hemmalaget har emellertid skärpt till sitt spel det senaste och man har börjat se tendenser på att de grönvita är på gång. Senast höll man så när på att ta alla tre poäng i mötet mot topplaget Tidaholm, men fick nöja sig med en. Nu är man på jakt efter tre poäng mot Skara för att täppa igen avståndet på fyra poäng upp till Ulvåker på nedre kvalplats.
Tips: Råda är på gång och vi tror att man grejar en poäng på hemmaplan. 1-1 slutar mötet på Rådavallen.

image3
………………………………………..
Lördag 16:00
Arentorp Helås – Vedum (division 6 Vara)
Fyra lag slåss i dagsläget om seriesegern i Varasexan. Tabelltoppen är nu Södra Härene (36 poäng, 16 matcher), Ardala (35 poäng, 16 matcher), Vedum (34 poäng, 15 matcher) och Arentorp Helås (32 poäng, 15 matcher).
Det lär således vara spänning ända in på målsnöret och det blir inte mindre intressant på lördag då AHFK tar emot Vedum. Gästerna har faktiskt chansen att gå upp i serieledning vid vinst och formen i Vedum är god. 3-0 senast mot Ardala visade styrka och kanske kan detta vara Vedums år?

Arentorp Helås lär emellertid inte ge sig i första taget. Seger och man är definitivt med i racet igen, men en förlust skulle troligtvis innebära att man inte kommer att lösa en av de två främsta platserna. Hur som helst. Mycket kommer trolitvis klarna under lördagskvällen efter derbyt på Almesåsen.
Tips: Vedum är obesegrade borta i år och den sviten håller man. 2-2 slutar matchen på lördag

AHFK-JK10IF_06-2

………………………………………..
Lördag 16:00
Sil – Skultorp (division 2 östra dam)
Sils damer håller på med en generationsväxling och att man skulle få hålla till i botten kändes relativt väntat. Men laget är ändå gjort en helt okej säsong och med fyra omgångar kvar att spela har man en klar chans på ett nytt kontrakt. Något som i så fall skulle vara mer än godkänt.
Man också verkligen saken i egna händer då man har kvar att möta de tre övriga bottenlagen. Först ut är tabelljumbon Skultorp. Mötet på lördag är nykomlingens sista chans att haka på och man kommer att tvingas gå framåt. Något som i så fall skulle passa ett kontringsstarkt Sil.
Ja, steg 1 för Sil mot ett nytt division två-kontrakt börjar på lördag där tre poäng lär vara ett måste.
Tips: Detta löser Sil och vinner med 3-0. Jakten på övriga lag går alltså vidare.

silrada

 

Lämna en kommentar