ANNONS:
ANNONS:

Lundsbrunn kan bli av med division 4-platsen

Skepplanda har fått rätt i Riksidrottsnämden.
Något som gör att Lundsbrunn nu riskerar bli av med division 4-platsen.
– Vi kan bekräfta att vi har fått beslutet och vi håller just nu på att analysera hur vi ska gå vidare med allt, berättar Mats Karlén på VFF.

Turerna kring vilket lag som skulle få Hangelösas vakanta plats i den västra fyran har ni kunnat läsa om tidigare här på sajten. (läs här)
Till sist föll valet på Lundsbrunn som tack vare sin geografiska position fick platsen. Något som upprörde känslorna i Skepplanda då laget nått ett bättre kvalresultat och bland annat besegrat just Lundsbrunn i kvalet.

Därför valde man att gå vidare med ärendet till en rad olika instanser, men fram tills nu har ärendet avslagits.
Under fredagen kom dock uppgifter att Skepplanda fått rätt i sak hos Idrottens högsta domstol – Riksidrottsnämnden.

Så här skriver man på sin hemsida:
”Idrottens Högsta domstol, Riksidrottsnämnden, har i förmiddags meddelat att Västergötlands Fotbollförbud tillämpat fel bestämmelse när man beslutade att erbjuda Lundsbrunns IF platsen i division 4 istället för bästa ej uppflyttade lag som var SBTK. Skepplanda BTK har därför till slut fått gehör för sin tolkning av bestämmelsen och slutligen fått rätt i sak.

Riksidrottsnämnden har nu överlämnat ärendet till Västergötlands Fotbollsförbund för att handlägga ärendet enligt den korrekta tolkningen, vilket innebär att bästa ej icke uppflyttade lag ska erbjudas platsen. Det är viktigt att framhålla att inget formellt beslut ännu är fattat och SBTK har alltså ännu inte formellt erbjudits platsen. Riksidrottsnämnden har i och för sig uttryckligen anvisat hur bestämmelsen ska tolkas, men beslutet om tillsättningen av den vakanta platsen tas av Västergötlands FF.”

Frågor kvarstår således kring ärendet, men tydligt faktum är att Lundsbrunn nu riskerar att missa platsen i fyran som man fått sig tilldelad. Dessutom. Vad händer med Axvall som fick gratisplatsen i femman (var förvisso även bästa kvaltvåa) och hur väljer VFF att hantera vakansen som LFK Akademi lämnar efter sig i femman efter de nya riktlinjerna från Riksidrottsnämnden?

När Lokalfotboll.se ringer upp Tävlingsansvarige Mats Karlén på VFF är han fåordig men vänlig.
– Vi kan bekräfta att vi har fått beslutet och vi håller just nu på att analysera hur vi ska gå vidare med allt. Ärendet diskuteras förstås, men arbetet intensifieras under måndagen, säger Mats och hänvisar till Riksidrottsnämdens dom.

”Riksidrottsnämnden upphäver beslutet och återförvisar ärendet till VFF:s tävlingskommitte för förnyad prövning”
– Eftersom det blivit avslag hos VFF i två instanser och SVFF i två instanser kommer det ta ett tag innan vi har analyserat vad som egentligen gäller, men vi jobbar vidare hur denna nya prövning ska se ut, avslutar Karlén.

1 tanke på “Lundsbrunn kan bli av med division 4-platsen

  1. Att resor och så ställer till det är förståligt men enligt mig så ska de lag som varit bäst belönas efter sina prestationer!!
    Hoppas att skepplanda får sin div 4 plats!!

Lämna en kommentar