ANNONS:
ANNONS:

Lundsbrunn ner i femman på straffar

Straffar i en helt avgörande skiljematch till division 4.
Det avgjorde mötet mellan Lundsbrunn och Brämhult.
Och det blev Lundsbrunn som föll och får starta om i femman nästa säsong.

Ifjol missade Lundsbrunn kvalet till division fyra. Men tack vare vakanser fick man till sist en gratisplats i distriktets högsta serie. Under söndagen var det så dags att försvara den platsen i ett avgörande möte mot Brämhult på Södra Härenes konstgräs i Vårgårda.

Lundsbrunn kom till spel med helt ordinarie manskap. Visst hade en kvartett av lirare spelat futsal med Lidköping United kvällen innan kvalmatchen, men förutsättningarna såg ändå goda ut i mötet mot tvåan i division fem mellersta.
Visserligen 0-0 i halvtid, men en bit in i den andra halvleken fick motståndarnas högerback syna det röda kortet. Upplagt för Lundsbrunn.

Dock kom pressen helt av sig och matchen förbelv mållös och gick till förlängning. Då ökade Lundsbrunn tempot och när Noah Tesfaye Berhane satte 1-0 i den 16:e förlängningsminuten såg det ut som att Lundsbrunns division fyra-status skulle kvarstå.
Men så fick Brämhult en fast situation med sex minuter kvar att spela och i röran framför mål tryckte man in 1-1.

Den långa säsongen skulle alltså få ett avgörande på straffar och till sist blev det spelande tränaren Tommie Björk som missade sin straff. Ett försök att lägga den nere till vänster blev med trötta ben ett skott över mål och när Brämhult sedan satte sin sista straff var saken klar.
Ett Lundsbrunn som bjudit på fin fotboll i division 4 under hela säsongen föll alltså med minsta möjliga marginal och nästa år får man starta om i division fem.

Lämna en kommentar