ANNONS:
ANNONS:

Lundsbrunn tre minuter från nytt kontrakt

Nossebro spelar kvar i division fem.
Men Lundsbrunn får vänta på nytt division 4-kontrakt.
Om det och allt annat kvalspel läser du om här.

Näst sista kvalhelgen, men den sista i serieform. Det var vad som gällde under helgen och när Holmalund besegrade Hjo med klara 4-0 under lördagen innebar detta att bara ett västgötalag tog klivet upp i trean.

Något som förstås innebar ökad press på lagen i division 4- och 5-kvalet som spelades under söndagen. Hur det gick i samtliga matcher och vilka lag som avancerade, åkte ur, eller fixade nytt kontrakt kan du läsa om nedan:


 

KVAL TILL DIVISION 3


Grupp 1:
Ödsmål – Jonsered 2-4

Lärje Angered – Kinna 5-3

Grupp 2:
Holmalund – IFK Hjo 4-0

 

Holmalund fixade nytt kontrakt.Waggeryd – Främmestad (inställd)

Kommentar:
Främmestad sedan tidigare avsågade och behövde således inte spela sin match borta mot Waggeryd.
Istället alla blickar mot Alströmmervallen i Alingsås och mötet Holmalund mot IFK Hjo. Ett kryss hade gynnat samtliga lokala kvallag längre ner, men när Holmalund körde över Hjo med hela 4-0 så räckte inte 6 poäng och minus ett i målskillnad för att Hjo skulle ta klivet upp till division tre.
Holmalund till trean som enda västgötalag alltså.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 4

Grupp 1:
Fagersanna – Trollhättans FK 4-3

Grupp 2:
Gällstad – Brämhult 3-2

Kommentar:
I 87 minuter var Lundsbrunn ett lag för division fyra 2018. Men i en otroligt händelserik match kunde Fagersanna med två man mer vända på steken och besegra Trollhättans FK med 4-3. Ett resultat som innebar uppflyttning för Fagersanna på fler gjorda mål än Lundsbrunn.
Lundsbrunn grupptvåa med minsta möjliga marginal och nu väntar en skiljematch mot Brämhult som slutade tvåa i den andra kvalgruppen. Segraren spelar i division fyra nästa år och matchen spelas på neutral plan.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 5

Grupp 1:
Nossebro – Tråvad/Larv 1-0
Mål Nossebro: Philip Guntherberg

Grupp 2:
Dardania – Jula 2-2

Grupp 3:
Wargön – Bergdalen 1-3

Grupp 4:
Högvad – Månstad 5-0

Kommentar:
Avgörande kvalmatch i Nossebro där hemmalaget också drog det längsta strået. Mycket tack vare Philip Guntherberg som satte matchens enda mål i slutet av den första halvleken. Gästerna dock laget med de bästa chanserna matchen igenom och utan storspelande Hugo Källström i målet hade mycket väl Tråvad/Larv kunnat ta tre poäng. Men 1-0 slutade alltså matchen. Ett resultat som innebär att Nossebro efter en kämpig säsong behåller division 5-status även nästa år. Tråvad/Larv får fortsätta i division 6 och hoppas på avancemang 2018.

Det gäller också Trollekis som faktiskt bara var ett mål ifrån att få spela en skiljematch kommande helg. Men storförlusten mot Jula var ödesdiger och det hade behövt bli ännu fler mål mot Dardania förra helgen.

Tabelläget:


Lämna en kommentar