ANNONS:
ANNONS:

Målkalas från Borås AIK hjälpte den lokala fotbollen

En helt galen slutomgång i division tre-kvalet.
Men när krutröken lagt sig stod Borås AIK som gruppsegrare.
Något som gynnade alla lokala lag inför söndagens kvalspel.

Inför lördagens divison tre-kval var det nog många lokala spelare och ledare som satt och höll tummarna för Borås AIK när laget tog emot IK Rejban i den avslutande omgången.
Förutsättningarna var glasklara. Borås var tvungna att vinna sin match och detta var tvunget att ske med lika många, eller fler mål än Varbergs GIF. Ett Varberg som i sin tur mötte redan avsågade Anderstorp.

För de som följde våra uppdateringar på Twitter blev det en riktig nervpärs. Och det redan från start. Borås tog visserligen tidigt tag i taktpinnen i sin match, men det gjorde även Varberg som dessutom spelade med två man mer redan efter dryga tjugo minuter.

Med tidiga ledningar för de båda hemmalagen blev det snabbt ”gamnacke” på gästerna och under den andra halvleken var det en galen jakt på mål.
Borås ökade takten i sin match. Gjorde mål på det mesta och när domaren blåste av stod det hela 9-0.

Ett resultat som skulle visa sig helt avgörande. Varberg vann nämligen också dem med 9-0 efter två sena mål. Således en helt galen spänning och en sluttabell som förkunnade att Borås vunnit gruppen. Ett ynka mål före Varberg.
– Så jäkla spännande. Tack för rapporterna. Nu blir morgondagens match ännu mer intressant, säger Rådas målvakt Rikard Stureson.

Ja, nu är förutsättningarna alltså helt klara i både division 4 och 5-kvalet. Gruppsegrarna i alla grupper går upp. Något som alltså är aktuellt för trion Hangelösa, Råda och Kinne Vedum.
De två sistnämnda har saken i egna fötter, medan Hangelösa får hoppas att Annelund besegrar Kronäng.

Spänningen fortsätter alltså under söndagen…

2 tankar på “Målkalas från Borås AIK hjälpte den lokala fotbollen

Lämna en kommentar