ANNONS:
ANNONS:

”Målvakter med tålamod växer inte på träd”

”Veckans Topplista” är ett givet inslag på Lokalfotboll.se
Denna vecka hyllar vi allt ifrån ordbajsare till målvakter med tålamod.
Och sågen? Ja, det får ännu ett benbrott ute på Skogevi.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Källby levererar på alla fronter

JK10IF-Kallby_13
Inför säsongen tippade Lokalfotboll.se Källby IF som ett lag för ”mittens rike”. Detta baserat på ett ganska intetsägande lag, utan några direkt starka profiler. Detta håller man emellertid på att få uppkört i halsen då Källby först och främst har preseterat på planen under inledningen av Lidköpingssexan. Tre raka segrar har det blivit för Möllers mannar och målkvoten 10-1 säger det mesta. Källby har visserligen startat serier bra tidigare, men i år känns laget mer stabilt.

Och snacket om att det inte finns några profiler i laget är bara att glömma. I alla fall efter att ha läst Källbys alltid lika briljanta matchreferat skrivna av ordbajskonstnären Petter Georgsson. Blomberssonen kan verkligen konsten att leka med bokstäverna och i sina målande matchreferat beskriver han sina lagkamrater och deras insatser både  på och utanför banan på ett sätt som får ögonen att fyllas av skratt & glädjetårar. För även om inte alltid Källbys spel värmer så gör definitivt referaten detta.
Det är bara att lyfta på hatten och inse att Källby just nu levererar på alla plan! (matchreferaten från Källby kan läsas här)

——————————–

2. Målvakter med tålamod som får chansen – och tar den

PicFrame
Målvaktsposten är en utsatt position i ett lag. Misstag som man gör blir ofta väldigt synliga och kritiserade. Ytterligare en faktor kring målvakter är att det som bekant bara får vara en på planen samtidigt i ett lag. Och eftersom målvakter i dagens lokala fotboll precis som utespelare har blivit allt känsligare för konkurrens blir det ofta att man byter lag eller slutar.

Två unga målvakter som dock hållit i och haft tålamod är Vinningas Christoffer Lindqvist och Gauthiods Anton Larsson. Den sistnämnde har visserligen blivit utlånad för att få speltid men har ändå aldrig gnällt utan varit Gauthiod troget i väntan på sin chans. I år har den äntligen kommit och Anton har varit redo. I skadade Niclas Haglunds frånvaro har han visat att han är redo för spel i division två. Snyggt!

I Christoffer Lindqvists fall har det handlat om att han fått chansen lite då och då de senaste säsongerna. Men när insatserna sviktat lite har han snabbare än kvickt blivit ersatt av rutinerade Tomas Larm.
Larm har förstås varit tryggheten själv i det Vinninga som har famlat efter en identitet de senaste åren, men ett långsiktigt tänk har det inte varit. I år har dock ”Coffe” fått ett till synes större förtroende mellan stolparna och det har verkligen synts. I helgens match borta mot storfavoriten Hangelösa var han briljant och kryddade sin match med att rädda en straff i slutminuten. Tålamodet har lönat sig!

——————————–

3. Vedum har full pott efter sju matcher

vedum
Både Vedums herrar och damer gjorde ifjol fullt godkända säsonger. Länge var man med och fightades om uppflyttning, men fick ge sig under de sista omgångarna.
Att det i år råder revanschlusta ute på Nordvalla råder det ingen som helst tvekan om. För man kan lugnt säga att både föreningens herrar och damer har visat prov på styrka under säsongsinledningen. Totalt har man spelat sju matcher och fortfarande är på vinnarspåret. Herrarna har tre raka segrar i Varasexan med målskillnaden 18-5, medan damerna har fyra raka segrar med målskillnaden 13.2. Fortsatter man på den inslagna vägen lär det vänta två seriesegrar framåt hösten och en sjuhelsikes årsfest.

——————————–

Inte ens nära… – När lokala profiler får ge upp sitt fotbollsspelande

nyblom

Att få sluta spela fotboll när man själv vill är det man önskar alla fotbollsspelare oavsett nivå. Därför är det alltid extra trist när man ser spelare som tvingas sluta i förtid.
Senast i raden är Hangelösas 33-årige Andreas Nyblom. Visst. ”Nybbe” är inte purfärsk längre, men han har med sin spelstil och fysik visat att han lätt hade haft ett helt gäng med år kvar på fotbollsplanen om han så önskat. Ett benbrott i matchen mot Vinninga sätter stopp för fortsatt spel denna säsong – och även för all framtid enligt Nyblom själv.

Lokalfotbollen blir nu en profil och sevärd spelare fattigare och det är bara att hoppas att ”Nybbe” ikläder sig någon annan fotbollsroll i framtiden. För människor med så stort fotbolls- och föreningshjärta växer inte på träd.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar