ANNONS:
ANNONS:

”Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag”

Onsdag innebär som vanligt ”Lill-lördag med Holmqvist”
Denna vecka om derbyförlusten mot LFK, Lotta Larsons stolta bror och Sören Hammaréns begränsade engelska. Håll till godo!

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Återigen dags för ”Lill-lördag med Holmqvist”

Jag tänkte redan under gårdagskvällen kladda ner lite tankar, åsikter och funderingar från veckan som gått, men då jag var alldeles för arg och besviken efter vår tunga derbyförlust kändes det nog säkrast att vänta tills idag.

Matchen i sig är inte så mycket att diskutera, LFK spelade en väldigt snabb och rörlig fotboll som gjorde att vi hade väldigt svårt att få tag i bollen. De matcher jag har sett LFK innan har de inte imponerat, men med Framnäs gräsplans växande kvalitet så har även LFK fått fart på spelet. Mattan var bra och då är deras fotboll bra. Sen är det ju bara att acceptera att vi i Skara inte är i slag nu. Tre raka förluster, varav två av de matcherna är de mest prestigefyllda under säsongen är givetvis tungt.
Men så är det ibland. Vi har en tunn trupp som drabbats av många skador och bortfall vilket gör att nu slutet av vårsäsongen blir jobbigt. Jag är dock övertygad om att vi kommer resa oss även ur denna period.
Vi fick som bekant ingen drömstart på säsongen, men som vi som lag reder ut och lyckas vända. Det är till stor del därför i alla fall jag spelar fotboll. Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Man får dela glädjen vid en vinst och dela sorgen vid en förlust.
Hur som haver var det i alla fall kul att se LFK spela en otroligt rolig fotboll och jag tycker fler folk från ”stan” borde åka se LFK spela. Även om man ogillar sammanslagningen eller inte…

Götene knep en pinne av seriefavoriten Gauthiod förra veckan. Otroligt starkt gjort om man ser till Götenes tidigare form. Olyckligtvis möter man kanske seriens mest svårspelade hemmalag i helgen(?) i Nordvärmland. Det hade ju varit ett ypperligt tillfälle att vända på trenden men jag tror Thorsmyr och killarna hellre hade sett att man mött ett ”lättare” lag.
Gauthiod å andra sidan, spelar de inte för mycket kryss? I ett trepoängsystem så gäller det att vinna. Enpoängsmatcherna blir för kostsamma till slut. Till sist vill jag bara skicka en hälsning till Mattias Hofling som så olyckligt skadade sig mot Götene. Det är bara att hoppas att du är tillbaka på plan så fort som möjligt. Krya på dig.

I damernas division 1 så är LFK tillbaka på vinnarstigen igen efter att ha vunnit senast mot Stångenäs. Kul att se att Sandra Lagerbratt även gör mål på Lockörn. Sil tappade en tvåmålsledning sist i derbyt mot KIK och det i den sista minuten. Sen verkar det som att Lotta Larsson absolut inte gett upp skytteligasegern till Sandra i LFK. Nu är min kära klasskompis Peter (Lottas bror) väldigt stolt.

Sen finns det som vanligt en sak jag har funderat på och faktiskt helt ärligt retat mig på. Lokalklubbarnas hemsidor? Det måste finnas folk i föreningarna som kan designa en snygg webbsida? Jag själv är ju precis oduglig på det men det vore så mycket roligare om många klubbar bara kunde skriva en ordentlig spelarpresentation mm. Den enda jag kan komma på som har ordning och reda på sin hemsida och som får godkänt är LFK. Ge gärna tips på fler då det alltid är roligt att gå in och kolla läget.

Nu blir det inte så mycket mer då minstingen i familjen Rasmus tar studenten på fredag och jag är mitt uppe i att fixa med det. Ska i alla fall börja med att köpa present. Men några snabba hinner vi allt med.

 

– Otroligt bra stämning på planen mellan LFK-Skara trots att matchen skiftade skildring.

– 0-10 för LFK Akademi mot Ulvåker. Studentider eller har man tappat tron? Pinsamt vilket som.

– Brett Uttley var gjorde inte EN minut mot oss. Jag som tränat på massa fraser på engelska. Fan

– Var i GBG med polarna i helgen. Oj, vad jag gillar Järntorget.

– Har en brasilianare som tränar med oss nu. Han pratar ingen svenska. Underbart tycker jag då jag på träningarna nu får lyssna på Sörens minst sagt begränsade engelska.

– Johan Landenmark har som ni vet brutet båtbenet och fingret. Men oj vad hemskt det är när alla på träningarna hör hur det knäcker. Fy fan! Han går för övrigt omkring med världens största gips.

– Den ovannämnda är också en krigare så han kommer tillbaka så fort läkarna har gett han ett ok.

– Den lokala fotbollen KUNG denna vecka är givetvis Egzon Restelica från Lidköping United!

– Jag avslutar med att önska lycka till för våra lokala lag och en trevlig vecka till alla läsare. Givetvis ett stort grattis till alla studenter. Välkomna till verkligheten.

//Jesper Holmqvist

 

 

6 tankar på “”Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag”

Lämna en kommentar