ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 16

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Idag gör inslaget årsdebut på sajten.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 16

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Filip Andersson – Götene IF

Måltorka under försäsongen. Men vad gör det när man är bäst när det verkligen gäller. Det var verkligen Filip Andersson för hela slanten när Götene premiärspelade i fredags mot Haga. Hela fyra mål blev det för den frispråkige återvändaren hemma på Västerbys konstgräs. Snacka om succédebut! Ohotad etta på säsongens första Måndagslista.

1412708_780368308655712_1618202408_o

 

2. Lidköpings FK herr

Visserligen har Heimer lirat i division två tidigare, men för Lidköpings FK var lördagens match den första division två-matchen i klubbens historia. Över 400 personer (bland annat en underbar Grebbestadklack) hade begett sig till Framnäs för att se hur LFK stod sig i en högre division. Svaret efter 90 minuter blev kort och gott: Bra!
Man imponerade inte oerhört, men med marginalerna på sin sida plockade man en värdefull trepoängare via en 1-0-seger. Man fick således hålla nollan, lagets målkung Kristoffer Bohrén fick näta och dessutom matchades det in ett helt gäng unga killar av tränare Gytis Gelgota som gjorde det mycket bra. Vilken smakstart!

DSC_8597a

 

3. Mattias ”Mattigol” Karlsson – Skara FC

Att vara lärare i dagens hårda skolklimat skulle bara det kunna vara värt en plats på Måndagslistan. Vanligt hyfs mot  sina lärare saknas idag hos många barn. Det fick Skaras Mattias Karlsson erfara i början av veckan när han blev biten (!) i benet av en elev. Stelkramprisk som följd och ”Mattigol” var länge ett osäkert kort inför premiären mot Ulricehamn.
Men ”Mattigol” kom till start och gjorde dessutom själ för sitt smeknamn. Två mål blev i segermatchen (3-2) och nu ryktas det om att idrottsläraren kommer att fortsätta att be elever bita honom innan match. Ett blivande succérecept?

Skara FC - Mattias Karlsson

————————————

 

Inte ens nära… – Varas missade träningsläger

Svårt att hitta något riktigt negativt inom den lokala fotbollen under veckan som gick, men om vi bara går några dagar längre bort så skulle Varas damer och herrar åkt på ett efterlängtat träningsläger till Spanien.
Lagen hade jobbat in pengar och sparat under en längre tid för att få åka till varmare breddgrader med fokus på att finslipa fotbollsdetaljer och hitta ökad gemenskap.
Men samma dag som föreningen skulle åka så bröt det ut en strejk på flygbolaget Lufthansa. Just det bolaget som man skulle åka med.
Efter ett antal försök att hitta ett annat bolag som kunde flyga ner lagen till Spanien fick man ge upp. Det efterlängtade lägret i Spanien blev helt enkelt inställt. Vilken besvikelse!

lufthansa_992

 

 

Lämna en kommentar