ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 19

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 19

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Marcus Härnälv – Elmer-Fåglum FK

”Snart kan fan grisar flyga. Marcus Härnälv hittar målet igen! 2-2 i 75:e”
Tweeten ovan kommer från Elmer-Fåglums officiella Twitterkonto under fredagskvällen. Detta efter att lagets mittfältare Marcus Härnälv kvitterat hemma mot Ulvåker. Inte nog med att detta var Marcus andra mål för dagen. Det var nämligen hans femte för säsongen efter bara tre spelade matcher. Detta innebär att ”Mackanlele” nu har gjort samtliga av lagets mål i seriespel denna säsong.  En fantastisk bedrift av 27-åringen som verkligen inte är känd som en målspruta. Ifjol blev det exempelvis en delad åttondeplats i lagets interna skytteliga på blott en fullträff.
Redan nu har han alltså femdubblat denna siffra och man undrar förstås hur länge denna målform ska sitta i?
Det sägs även att Marcus hade ytterligare fina lägen att göra mål i fredags. Var ska detta sluta?

Markus Härnälv

 

2. Tim Johansson – Vara SK

På temat ovana målskyttar som nu öser in mål har andraplatsen på denna lista förärats Varas  Tim Johansson. Ytterbreddaren brukar inte vara ”rubrikernas man” men fortsätter han på samma spår som under inledningen av division fyra så får han nog räkna med att läsa allt oftare om sig själv. I helgen blev Tim matchvinnare när han gjorde enda målet i derbyt mot ENV, men innan det hade han hunnit med att göra ytterligare fyra mål på de två inledande matcherna. Fem fullträffar hittills alltså för Tim som startade många av träningsmatcherna på bänken, men som tack vare sin glödheta form nu får förtroendet från tränare Andersson. Och inte undra på det. Tim lyser verkligen av självförtroende och är en starkt bidragande orsak till att Vara för tillfället toppar division fyra.

Tim_J

 

3. Främmestads herrar

Innan årets säsong skrev Lokalfotboll.se om att Främmestad inte är något ”skrällgäng” längre. Därför är det kanske inte så konstigt att laget startat årets seriespel med tre raka segrar och leder den västra femman?
Men även om FIK verkar ha konserverat formen från fjolåret så måste man imponeras av lagets fina seriestart. Frågan om laget skulle klara av att föra matcherna ser ut att vara besvarad. Eller vad sägs om 14-5 i målskillnad på de tre inledande matcherna? Lagets offensiv har verkligen imponerat och Johan Fredlund hittar även detta år målet. Sex mål hittills i ett offensivt Främmestad som verkar ha ett enormt självförtroende. Fortsätter man i samma stil finns det inget lag i den västra femman som kommer att kunna utmana laget om en plats i division fyra nästa år.

Främmestad

————————————

 

Inte ens nära… – Götenes tre raka förluster

Detta var en säsong när Götenes herrar äntligen skulle få vinna fotbollsmatcher. Efter ett gäng med år i botten av division två skulle tunga förluster bytas mot härliga segrar och en topplacering i division tre. Glädjen skulle tillbaka till Västerby och 2014 skulle verkligen bli Götenes år.
Och det började så bra. Seger hemma mot Haga och en Filip Andersson som gjorde fyra mål. Men efter premiärsegern har allt gått i moll för GIF. Tre raka förluster mot Ulricehamn, IFK Skövde och Assyriska har det blivit och självförtroendet verkar ha fått sig en rejäl törn. Inte mycket fungerar i matcherna och i de två senaste matcherna har man dessutom gått av planen mållösa. Lägg där till att duktige förstemålvakten Niclas ”Zlatan” Haglundh fortfarande är skadad och dessutom har laget skavanker på andra viktiga spelare.
Nej, Götenes inledning på serien 2014 har verkligen lämnat mer att önska. Men kanske är det som det brukar vara med Götene. (förutom 2013) Att man startar uselt och sedan avslutar riktigt bra. Oavsett vilket är det redan i helgen dags att visa på bättring. För en jumboplats i division tre är inget att skryta med för ett GIF som har betydligt högre ambitioner.

GöteneIF
VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED?
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar