ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 20

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

Valon Gashi - ny i Gauthiod.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 20

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Skyttekungar som vaknat

Förra året satte Valon Gashi 20 mål för IFK Åmål i division två. Kristoffer Bohrén satte 15 mål för LFK i division tre. I år skulle de båda återigen visa klassen. Nu i division två norra Götaland. Men trots fullt förtroende hos sina tränare har fullträffarna uteblivit. Bohrén satte visserligen ett mål i premiären, men sedan har det mest blivit missade målchanser. Samma har gällt för Valon Gashi som inte kommit till de riktigt klara lägena i sitt nya lag och när de väl dykt upp har avsluten inte hållit rätt klass.
Men så i helgen lossnade för såväl Bohrén som för Gashi. Den sistnämnde satte årets tre första mål när Gauthiod slog tillbaka Lerum med 4-2. För Bohrén och LFK:s del satt det tuffare inne. Underläge mot Tibro vändes nämligen till seger 3-2. Alla mål inprickade av ”Totte” Bohrén. Det verkar alltså som att de båda skyttekungarna vaknat. Något som är mycket glädjande för våra två bästa lokala lag.

Kristoffer Bohrén

 

2. Trässbergs BK

Förra året föll Trässberg på målsnöret i Lidköpingssexan. Efter detta tappade man skyttekungen Anders Åkervall till Råda och snabbe anfallaren Staffan Falkenström till Kållandsö. Detta gjorde att många (inklusive Lokalfotboll.se) inte riktigt trodde på Trässberg som en toppkandidat i årets division sex. Men under serieinledningen har TBK visat att man fortfarande håller riktigt bra. Efter fyra omgångar har man full pott och med målskillnaden 17-0 har man också visat att man har ett ogenomträngligt försvar. Längst bak står Michael ”Dillard” Andersson och dirigerar en betydligt yngre, men fullt lika bra backlinje. Ja, Trässberg är verkligen laget att slå i Lidköpingssexan och fortsätter laget att visa samma klass som under serieinledningen kommer man utan tvekan att spela i division fem kommande säsong.
Trässberg - Arentorp/Helås

3. Systrarna Andrea och Mikaela Verona Grönberg – Axvall/Skarke

Att Axvall/Skarke vill tillbaka till damernas division tre råder det ingen tvekan över. Lagets serieinledning har varit i det närmaste brutal då man likt en ångvält kört över sina motståndare. Eller vad sägs om segersiffrorna 7-1, 12-0 och 10-0. Givetvis är laget för bra för att spela i division fyra och det samma går att säga om systrarna Andrea och Mikaela Verona Grönberg. Vad tjejerna gör i divison fyra kan man verkligen fråga sig?
Av lagets 29 mål har systrarna gjort 19 stycken på de tre inledande matcherna. 20 åriga Andrea har gjort 10 mål, medan lillasyster Mikaela som är 16 år har gjort 9 mål. En minst sagt imponerande start på säsongen vilket självklart platsar på Måndagslistan.

Fr. vänster, Andrea Verona Grönberg, Amanda Svensson, Olivia Alexandersson och Mikaela Verona Grönberg
Fr. vänster, Andrea Verona Grönberg, Amanda Svensson, Olivia Alexandersson och Mikaela Verona Grönberg

————————————

 

Inte ens nära… – Lidköping Uniteds tunga inledning

Lidköping United hade en något svajig försäsong där skador, resor och sjukdomar satte käppar i hjulen när laget skulle spela ihop laget. Detta till trots var tränare Dino Husic optimistisk inför seriestarten.
”Ett nytt kvalspel är uteslutet. Vi siktar på den övre halvan” berättade då Dino för NLT.
Men kanske är det strulet under försäsongen som visat sig i inledningen av seriespelet? Där har det nämligen sett allt annat än bra ut. Visserligen knep man en poäng i premiären borta mot Kållandsö, men efter detta har det sett sämre ut.
De tre senaste matcherna har inneburit noll poäng och hemska 1-13 i målskillnad. Att United haft problem med försvarsspelet visade sig redan förra året, men då räddades detta upp av ett bländande anfallsspel. Av detta har det inte synts så mycket och att bara ha gjort två mål framåt på fyra matcher håller förstås inte om man samtidigt kör med”öppna spjäll” bakåt.

Nej, skärpning krävs verkligen om Uniteds sejour i division fem inte bara ska bli tvåårig. För som det ser ut nu ska laget vara tacksamt om man ens når en kvalplats för att hålla sig kvar.

Duktige Semir Mesic har inte fått allt för mycket hjälp av sitt försvar inledningsvis.
Duktige Semir Mesic har inte fått allt för mycket hjälp av sitt försvar inledningsvis.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar