ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 21

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

 

MÅNDAGSLISTAN VECKA 21

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. 13-åringar som tryggar framtiden

Tänk att vara född 2001. Det är sju år efter Sverige tog VM-brons i USA och ett år efter Markoolio sjöng in det nya millenniet. Ja, man är helt enkelt väldigt ung – nyss nybliven tonåring
På fotbollsplanen har man knappt börjat att spela på 11-mannaplan och man har många år kvar innan man tar klivet in i seniorfotbollen. Men givetvis finns det undantag och det fick den lokala fotbollen se i helgen när två stycken 13-åringar presenterade sig i målprotokollet.
Först ut var Mathilda von Freymann Svensson (dotter till tränare Lars Svensson) som i den 85:e minuten i mötet mot Värsås fastställde slutresultatet till 6-0 för LFK U i den norra damtrean.
Senare samma kväll var det dags för ännu en 13-åring att näta. Vedums Erik Lundmark fick nämligen speltid i bortamötet mot Frisco och i den sista matchminuten satte Erik bollen i mål. Det finns alltså en generation bakom oss etablerade bollsparkare som en dag kommer att ta över. De började redan förra veckan…

bild 3

2. Källbys matchreferat

Allt fler lag skriver egna matchreferat efter spelad match. Många orkar dock inte hålla på säsongen ut och vissa skriver bara när det egna laget plockar poäng. Sedan finns det förstås de som alltid levererar match efter match. Ofta välskrivet och med bilder från matchen. Något som givetvis uppskattas mycket!
Bland alla de bra matchreferat som skrivs så är det just nu ett lags matchsammanfattningar som sticker ut och det är Källbys. Skribent är lagtes mittfältare Petter Georgsson som skriver extremt underhållande och målande. Det är svårt att inte skratta högt när man läser Petters pricksäkra referat – ofta med stor självironi.
Dessutom ger han alla spelare betyg med motivering efter genomförd match. Skalan går från ”1: Flöjten-klass” till ”5: Division 5-klass” och självklart ger han alltid sig själv högsta betyg. Om det alltid är sanning låter vi vara osagt, men att referaten får högsta betyg. Det är givet!

bild 1

3. Matcharrangemangen hos LFK dam

På planen har damerna i LFK inte varit riktigt lika övertygande som förra året. Utanför planen slutar man dock aldrig att leverera och lagets matcharrangemang håller lokal världsklass. Är det inte band som spelar i halvtid så är det något annat spännande som Calle Wellner & Co. hittat på. Många klubbar borde besöka Framnäs när LFK dam spelar för att lära sig mer kring matcharrangemang.

I fredags fick inte tränare Kjell Larsson coacha laget från bänken pga han blivit uppvisad på läktaren i den senaste matchen och givetvis gjorde då LFK något roligt av detta. Bjöd in lokalpressen att sitta bredvid Kjell på reserverade platser på läktaren och bjöd samtidigt på både mat, dryck och snacks. Ett otroligt roligt initiativ och kan samma uppfinningsrikedom smitta av sig ner till planen i fortsättningen kommer LFK snart att överta serieledningen i damernas division ett norra.

bild 2

————————————

 

Inte ens nära… – Rasistiska kommentarer kring lokala matcher

Det blåser rasistiska vindar kring fotbollsarenor runt om i Europa och att tro att Sverige och den lokala fotbollen skulle vara ett undantag är naivt att tro.
Ändå hoppas man att lag, spelare och publik i ens närhet skulle vara vänligare och smartare än att se ner och uttala sig negativt om personer som har en annan bakgrund än ”född på schlätta”.

Just därför blir man så illa berörd när man får läsa att publik på Ardala IP uttalat sig illa om och till spelare i Lidköpings United när dessa gästade Ardala under söndagskvällen.
”Jag och Haris J utsattes idag för rasistiska påhopp från några i Ardalas publik. ”Snacka svenska eller åk hem”
Detta twittrade Nermin Mesic under kvällen och anledningen till publikens kommentarer ska ha varit att killarna i United inte pratade svenska med varandra.rasism_105765908_108353422

Givetvis svårt att få hela bilden när man inte är på plats själv och som alltid finns det med all säkerhet två sidor av även denna incident. Finns dock ingen anledning att tvivla på att Nermin Mesic far med osanning och rasistiska kommentarer eller handlingar är ALDRIG okej.
Om spelare sedan pratar västgötska, bosniska, engelska eller något annat språk med varandra på planen ska aldrig ha någon betydelse.

Nej, jag hoppas verkligen att de som stod runt omkring de personer som uttalade dessa kommentarer på Ardala IP tar sitt ansvar och visar att det inte är okej att uttala sig på det sättet.
De enda som bör åka ”hem” är nämligen de personer som uttalar sig så nedsättande om personer med annan bakgrund. För på Ardala IP eller någon annan lokal idrottsarena hör de i alla fall inte hemma.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

4 tankar på “Måndagslistan vecka 21

  1. Underhållande läsning sen tycker jag att det är allvarligt att LU råkar ut för så otrevligt bemötande det är inte acceptabelt!

  2. Underhållande läsning sen tycker jag att det är allvarligt att LU råkar ut för så otrevligt bemötande det är inte acceptabelt!

  3. Läste också att det där hade hänt, vi i Ardala spelare och ledare accepterar inte sånt heller, absolut inte bra. Inte Ok på något sätt. Vi ska göra vårt för att det inte inträffar igen.
    Det va bra stämning på matchen annars, lite munhugg som tillhör såklart men inget som handlar om ursprung eller kränkande på något sätt.

  4. Läste också att det där hade hänt, vi i Ardala spelare och ledare accepterar inte sånt heller, absolut inte bra. Inte Ok på något sätt. Vi ska göra vårt för att det inte inträffar igen.
    Det va bra stämning på matchen annars, lite munhugg som tillhör såklart men inget som handlar om ursprung eller kränkande på något sätt.

Lämna en kommentar