ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 22

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

Vara SK dam

MÅNDAGSLISTAN VECKA 22

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. LFK herr och bortavinsten mot Nordvärmland

Att hitta till Nordvärmlands hemmaplan i Ambjörby är först och främst inte lätt. Det är långt och efter Karlstad väntar cirka 20 mil i mörk värmlandsskog. När man väl är framme väntar sedan ett motstånd som spelar otroligt fysiskt. Många skulle rent av beskriva det som j-ligt fult. Det är hur som helst en taktik som verkar skrämma motståndarna och de åker allt som oftast hem utan poäng. I fjol förlorade man bara en hemmamatch (Carlstad United 0-1) och släppte bara in åtta mål på hemmaplan.

Det fina hemmaresultatet har hållit i sig även i år och innan helgen var man obesegrade hemma och hade bara släppt in två mål. När ett gäng unga lidköpingskillar åkte därifrån hade man dock inkasserat sin första förlust för året och helt plötsligt hade man släppt in fem mål på hemmaplan.
Med allt detta som bakgrund så svarade nykomlingen LFK alltså för en storartad bedrift när man tog en trepoängare mot bjässarna i Nordvärmland under den gångna helgen och det är bara att konstatera att LFK just nu är traktens bästa fotbollslag.
Man visade än en gång stabilitet bakåt och klass framåt. Stor segerorganisatör var som vanligt briljante Albrim Demaliljaj, men hela laget förtjänar stort beröm för bedriften i de mörka värmlandsskogarna. En seger som tyvärr som väntat blev dyrköpt. Gustav Norlin bröt nämligen nyckelbenet…

IMG_9575

2. Arentorp/Helås dam

Arentorp/Helås blir som första lag de som hyllas för gång nummer två på Måndagslistan. Men konstigt vore väl kanske annars efter nykomlingens makalösa start i division två?
I helgen tog man femte raka segern och även om inte spelat stämde till 100% mot Fagersanna / Mölltorp-Brevik så vann man som vanligt. Ja, man kan verkligen säga som vanligt för segern var nämligen lagets 23:e raka i seriespel och man undrar ju förstås var detta ska sluta för Bosse Dahlbergs tjejer?

Just nu är man hur som helst ensamma ”fullpottare” i serien och hittills har det främst varit lagets offensiv som imponerat. 22-9 i målskillnad är facit efter fem spelade matcher och framåt öser duon Sofia Eriksson och Lorraine Otterborg in mål. Dock bör det sägas att laget har många duktiga offensiva spelare och kanske är det just detta som kommer att göra att segersviten fortsätter och att det rent av spelas division ett-derbyn mot Vara kommande säsong?

3. Vara dam

Efter sex omgångar förra året såg Varas tabellrad ut som följer:
12. Vara SK, 6 spelade, 0 vinster, o oavgjorda, 6 förluster, 3-25 i målskillnad, 0 poäng

Att detta sedan räddades upp av en lysande höst känner nog de flesta till, men frågan är nog om inte laget hellre tittar på årets tabellrad efter sex omgångar.
4, Vara SK, 6 spelade, 3 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust, 10-9 i målskillnad, 11 poäng

Lagets inledning i den norra ettan har varit riktigt kul att skåda. Borta är ”de öppna spjällen” i defensiven när man spelade alldeles för naivt. Istället har nye tränaren Zacharias Svensson satsat på en tät defensiv och det verkar ha fungerat. För även om Vara långt ifrån är seriens målgladaste lag så håller man tätt bakåt och sliter till sig poängen. Lagets tre segrar har alla varit uddamålsvinster vilket tyder på att Vara i år är betydligt bättre rustade för jämna och täta matcher i ett hårt tempo.
Hur långt det räcker? Ja, skulle laget hålla sin nuvarande fjärdeplats skulle det vara otroligt imponerande för de gulsvarta som så sent som för tre säsonger sedan spelade i division fyra.

Vara SK dam

————————————

 

Inte ens nära… – Rådas damer

Under årets försäsong visade Rådas damer upp takter som gjorde att man målade upp laget som ett kommande topplag i den norra tvåan. Man hotade exempelvis division ett-laget Sil och offensiven såg sylvass ut med massor av gjorda mål.
Men när konstgräsplanerna byttes ut mot gräs har det verkligen inte studsat Rådas väg och elaka tungor hävdar att det är lagets bristande teknik nu när underlaget är lite ojämnare som gjort att Råda inte hållit måttet.

Om så är fallet låter vi dock andra avgöra. Kalla fakta är trots allt att laget har fem raka förluster så här långt. Något som innebär en plats som nästjumbo. Just nu hela 15 poäng bakom Arentorp/Helås i topp. Så stor är definitivt inte skillnaden mellan lagen, men när det studsat stolpe in för serieledarna så har det studsat stolpe ut för Råda.
Det är i alla fall vad man kan läsa i matchreferaten och visst kan det vara så. Man har dock släppt in minst tre mål i varje match och det håller förstås inte när dessutom självförtroendet hos anfallarna saknas.
Nej, Råda måste först och främst skärpa till sin defensiv om det ska bli några poäng i division två. Till helgen väntar tabelljumbon Jula. Blir det inte seger där…

Råda BK dam - Sara Sjöström

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar