ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 22

Dags att återigen hissa och dissa förra veckans lokala fotbollsföreteelser. 
Det gör vi som vanligt genom att samla det bästa och sämsta under det vi på Lokalfotboll.se kallar för Måndagslistan. Håll till godo!

TOPPLISTAN

Lotta Larsson

1. LOTTA LARSSON, SILS IF
Var någonstans tog Sils damers offensiv från försäsongen vägen? Ja, den frågan ställde sig Lokalfotboll.se under förra veckan. Laget hade då bara gjort fyra mål på fem spelade matcher. Att jämföra med lagets målsnitt som låg över fyra gjorda mål per match under försäsongen.
Svaret på frågan verkade Lotta Larsson hittat i helgen. Lotta gjorde nämligen på egen hand lika många mål i en match som Sil mäktat med hittills under säsongen. Fyra strutar blev det för den smarta anfallaren i mötet mot Mossen och nu ligger Lotta hastigt och lustigt tvåa i seriens skytteliga på sina fem fullträffar. Har jakten på LFK:s Sandra Lagerbratt startat?

LFK förvärvet Sandra Lagerbrat gör lagets första mål i serien!
LFK förvärvet Sandra Lagerbrat gör lagets första mål i serien!

2. IMPONERANDE SEGERSVITER
Inför helgens matcher var det sex lokala lag med idel vinster i bagaget. Trea av dessa tappade poäng i helgen och kvar står nu bara en trio fullpoängare, som alla än så länge bara känner till segerns sötma.
Lagen det handlar om är LFK dam, Edsvära-Norra Vånga och Hangelösa som alla har inlett säsongen på ett mycket imponerande sätt.
LFK Dam, 6 matcher, 6 vinster, 15 gjorda mål, 7 insläppta, 18 poäng
Edsvära-Norra Vånga, 6 matcher, 6 vinster, 13 gjorda mål, 6 insläppta, 18 poäng
Hangelösa, 4 matcher, 4 vinster, 22 gjorda mål, 3 insläppta, 12 poäng
Om den suveräna starten innebär serieseger i slutändan är givetvis svårt att säga, men lagen har onekligen skaffat sig bästa tänkbara utgångsläge. Vem svit håller längst?

skara
3.  SKARAS TÄTA DEFENSIV

Nio insläppta på de två första matcherna. Men efter Kållereds mål i den 82:a matchminuten i omgång två har Skaras herrar inte släppt in ett enda spelmål.
Det innebär 458 minuters matchtid och givetvis det faktum att man avancerar i den mellersta trean. Laget är nu femma med sina 13 inspelade poäng och till Fristad på kvalplats är det tre poäng. Ett Fristad som man möter på bortaplan i nästa omgång. Fortsätter den fina sviten har nykomlingarna avancerat ytterligare ett par pinnhål i tabellen efter den matchen.

 

 

INTE ENS NÄRA…

Detta firas självklart av Kållandsö

KÅLLANDSÖS FYRA RAKA FÖRLUSTER
I år var Kållandsö en av favoriterna till seriesegern i den nordvästra femman. Laget började också på bästa tänkbara sätt. Seger i premiären mot Råda följdes upp av en mycket säker seger hemma mot Emtunga.
Efter detta skulle man ”bara hämta” tre poäng borta mot Herrljunga, men trots kraftigt spelövertag blev det förlust. Detta blev starten på en period då bollen verkligen inte studsat ”ö-lagets” väg.
Ytterligare tre förluster har det blivit efter detta och man står fortfarande kvar på sex poäng. Att förlora mot tufft motstånd som Vinninga, ENV och Levene/Skogslund kan givetvis ske, men ska man ta klivet upp till division fyra har man nu satt sig i en mycket besvärlig sits, med hela tio poäng upp till kvalplatsen uppåt.
Lägg där till att offensiven under veckan fick sig en törn. Fredrik Synnergren som var utlånad från LFK är nämligen tillbaka på Framnäs. I helgen blev det ett inhopp i den 80:e minuten i vinstmatchen mot Kinna.

Lämna en kommentar