ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 25

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.
ENV - Vinninga

MÅNDAGSLISTAN VECKA 25

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Caroline Olsson – Sils IF

Hon vill inte längre bli kallad för ”Mini” och det gamla smeknamnet är verkligen förlegat. I alla fall om det pekar på Caroline Olssons fotbollsinsatser i Siltröjan. För på planen är hon nämligen just nu en jätte och anförare.
Uppflyttad på en central mittfältsposition har Caroline utvecklats ytterligare och rätat ut det frågetecken som alla hade på Sils offensiv inför säsongen.
Två mål senast och under måndagskvällen ett hattrick i derbyt mot Gauthiod innebär att mittfältaren nu är uppe på hela elva mål.

21-åringen har ögon på sig från allsvenska Örebro KIK och de senaste insatserna lär knappast ha avskräckt näringarna från att titta närmare på Sils bästa spelare. Blir Caroline Olsson nästa lokala export till Sveriges högsta division?

IMG 8049

2. Götenes makalösa upphämtning

Götene har inte riktigt rosat marknaden under årets vårsäsong. Förväntningarna inför året var höga och de flesta hade GIF som en given toppkandidat i den mellersta trean. Men poängen har inte trillat in och många matcher har ”tappats” under den sista tredjedelen av matcherna.
”Götenekillarna är inte lika bra tränade längre” har det pratats om bland inbitna GIF-supportrar och kanske var det också många av dessa som lämnade Västerby i förtid när laget låg under med 4-0 i halvtid mot IK Tord.

Visst reducerade Mikael Mörk två gånger om, men gästerna satte ”spiken i kistan” med drygt tio minuter kvar till 5-2. Eller…
Nej, det blev inte riktigt så. Upplösningen på Västerby blev någonting i hästväg. Götene började nämligen att lyfta in bollar i Tords straffområde och gång på gång uppstod farligheter. I den 90:e minuter fick man också en straff (sin andra i matchen) som Mörk satte. Samma senario igen i den 93:e minuten. Straffmål av Mörk.
Den osannolika upphämtningen fullbordades sedan i den 94:e matchminuten när Christoffer Apell tryckte in kvitteringen till 5-5.
Vild glädje i Götenelägret och kanske har man nu hittat ”något” som gör att man kommer in på ett positivt spår som leder till fler poäng och avancemang i serien.

Mikael Mörk

 

3. Mellbys herrar

Mellbys herrar har de senaste säsongerna varit ett stabilt mittenlag i division sex och det var inte många som trodde att årets säsong skulle bli annorlunda.
Laget hade tappat ett par namnkunniga spelare och nyförvärven var inte några ”ögonbrynshöjare” för den lokala fotbollspubliken.
Men efter tio omgångar av årets Lidköpingssexa så hittar vi ”Bäckis Boys” på en andraplats i tabellen. Detta på samma poäng som serieledande Källby IF.mellby_ik

Åtta segrar av tio möjliga innebär 24 poäng för de blåvitrandiga som nu alltså är med på allvar och gör upp om avancemanget till division fem.
Vad gör då Mellby så slagkraftigt i år? Jo, laget har mycket folk på sina träningar och det är främst bredden som varit framgångsfaktorn hittills. Man har nämligen saknat många spelare i ett par matcher, men ändå lyckats vinna. Något som förstås imponerar!
Som jämförelse till Mellbys otroligt fina säsongsinledning bör det nämnas att man under hela förra årets just mäktade med att spela in just 24 poäng. Det ledde till en sjätteplats i serien. Den placeringen lär förbättras detta år. Frågan är med hur mycket?

————————————

Inte ens nära… – Sista kvarten för ENV

”Öka farta, sista kvarts – Tiahölm, Tiahölm, Tiahölm”
Så låter en klassisk ramsa som bland annat Hammarbys fans alltid sjunger på matcherna. Huruvida Tidaholm eller Hammarby är ett bra lag sista kvarten av en fotbollsmatch låter vi vara osagt, men helt klart är att sista kvarten inte är ENV:s grej.

Just nu ligger division fyra-nykomlingen näst sist med sju inspelade poäng och 14-16 i målskillnad. Den verkligheten hade kunnat se helt annorlunda ut om bara ENV försvarat sig bättre under matchernas sista femton minuter. Laget har nämligen släppt in åtta av 16 mål sista 15 vilket har inneburit nio stycken tappade poäng som man hade i besittning när sista kvarten återstod. Hemska siffror för ett lag som förra säsongen gjorde sig kända som ett lag som kämpade ner sina motståndare i 90 minuter.

Självklart är sista kvarten inte enbart anledningen till ENV:s bleka säsongsinledning. Ytterligare en anledning är att man haft förtvivlat svårt att sätta sina målchanser och gång efter annan har vi kunnat läsa tränare Johans Sörstrands ord ”Vi borde ha vunnit de här matchen” i lokalpressen.
Nej, nu är det dags för ENV att rycka upp sig och börja plocka poäng. Att börja hålla tätt sista kvarten kan vara en bra start…

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar