ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 26

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

 

MÅNDAGSLISTAN VECKA 26

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

Rasmus Johansson ska hålla rent i försvaret.

1. Gauthiods herrar

När åtta matcher var spelade av division två norra hittade vi Gauthiods herrar först på en niondeplats. Man hade bara vunnit två matcher och hade faktiskt bara tre poäng ner till kvalplatsen.
Visst. Man hade bara förlorat två matcher, men bara tio poäng efter åtta matcher var knappast vad det forna division ett-laget hade hoppats på. Dessutom fungerade inte offensiven klockrent. Bara 13 gjorda mål med namn som Emil Svensson och Valon Gashi på planen var förstås inte godkänt.

Men kanske behövdes det ett gäng med matcher för att spela ihop det delvis helt nya laget? För efter segern på bortaplan mot Ölme (3-2) den 29 maj har man radat upp segrar. Närmare bestämt har man nu fem raka trepoängare och under de fem senaste matcherna har man hela 17-5 i målskillnad. Spelet blir också allt bättre och framför allt lyckas man vända och vinna många matcher under de sista minuterna.
Imponerande också att se att många av de nya killarna som spelat i lägre divisioner innan denna säsong växt in i division två-kostymen. Rasmus Johansson spelar stabilt i bak och spelare som Emil Olesen har accepterat sin roll och gjort det riktigt bra när de väl fått speltid.
Resultaten det senaste har också gjort skillnad när det kommer till tabellplaceringen. Nu är man tvåa i tabellen efter seriesuveränen Carlstad United. Åtta poäng skiljer lagen åt, men fortsätter allt gå i samma riktning så kan Gauthiod mycket väl knapra in det försprånget.

2. Bevakningen av den lokala fotbollen

Det bästa av allt är förstås att se den lokala fotbollen på plats på en av alla dessa mysiga fotbollsplaner som vi har runt om i trakten. Men har man inte möjlighet att vara på plats så lär man knappast missa vad som händer / har hänt i matcherna. Så bra är nämligen bevakningen av den lokala fotbollen just nu.
Förhoppningsvis är Lokalfotboll.se med och bidrar till detta, men det finns många aktörer just nu som drar ett stort lass och bidrar till det ökande intresset. Vi pratar förstås om SKLT, NLT och på senare tid också Lidköpingsextra som noggrant följer den lokala fotbollen i vårt område.

Visst tycker vissa klubbar att man får för lite uppmärksamhet, men ser man det lite större så är bevakningen just nu bättre än någonsin. För aldrig någonsin tidigare har det väl funnits målserviceappar som följer division sex-matcher, videointervjuer och matchbilder där man kan få se avgörande mål och matchreferat som går att läsa knappa timmen efter slutsignalen.
Visst kanske vissa saker var bättre förr, men utvecklingen kring den lokala fotbollen och bevakningen av den samma kan man knappast klaga på. Eller som någon uttryckte det: ”Snart har man ju bättre koll på Hangelösas startelva än det senaste från Allsvenskan”

 

3. Alma Mörk – ENV

Under årets försäsong var damerna i ENV en riktigt positiv överraskning. Detta ledde till ökade förväntningar inför seriespelet, men inledningen av serien gick knappast i dur för laget.
På de fem första matcherna blev det bara en enda seger och det kändes som att ENV istället för en topplacering fick rikta in sig på att rädda kontraktet.
Men så hände något i slutet av maj och sedan mötet borta mot Mellby har laget fem raka segrar. Givetvis är detta en laginsats, men det går inte att komma ifrån lagets bästa spelare – anfallaren Alma Mörk.
På de senaste fem matcherna har Alma gjort 12 av lagets 16 mål och totalt är 23-åringen nu uppe i 16 fullträffar. 2012 och 2013 kom anfallaren upp i 18 mål, så räkna med att hon slår nytt rekord i år.

I och med Almas målproduktion har ENV nu ”häng” på TBoIS och Wargön i toppen av tabellen och visst vore det roligt om ENV är med i toppen när det avgörs i slutet av september. I sina bästa stunder är man nämligen ett lag för division två. Någon som definitivt platsar i division två eller högre – i sina bästa stunder eller ej är Alma Mörk. Division tre är nämligen en alldeles för låg nivå för den målglada anfallstjejen.

Bq_2HW8IcAAdlzB.jpg-large

————————————

Inte ens nära… – Julas matchprogram

Lag som lägger ner tid och kraft på ett bra matchprogram bör alltid hyllas. Detta då allt för många program inte duger till mycket mer än att sitta på.
En av de saker som kan förgylla ett matchprogram är en kortare text om dagens match. Kanske lite om dagens motståndare och förväntningar inför stundande fight.

Alla dessa parametrar har Julas herrar i den nordöstra femman och när laget tog emot Kinne Vedum i veckan var det inget undantag. Dock höjde nog de flesta som läste dagens matchtext på ögonbrynen för i denna text hittade man inga vackra ord om dagens motståndare.
Eller vad sägs om: ”Idag är det match mot Kinne Vedum. Det mest hatade laget i division fem”. Eller: ”Vi kan vara lugna med att inte få några slag i magen då Patrik Dahlin inte är med”.7q8YPcJs.jpg-small

Dessutom finns det att läsa vad skribenten själv tycker om att Jula släpper en spelare till Kinne Vedum under säsong och det är inga vackra ord. Om sedan något av detta var skrivet med glimten i ögat så kanske. Jag skriver kanske så skulle det kunna gå hem, men som vnligt är detta med ironi svårt att få fram i skrift.

Nej, Jula bör nog se över vem som skriver texten om dagens match för det man håller på med för tillfället känns bara lågt och osmakligt.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

1 tanke på “Måndagslistan vecka 26

  1. Visst är det bra när man kan läsa lite om dagens match i programmet. Ännu bättre är Hangelösa IFs kommentator som kör live-intervju med motståndarnas ledare (och ibland HIFs också) innan match. Riktigt, riktigt bra. Det lyft som Hangelösa har gjort i serie systemet har även hängt med på ”runtomkring matchen paketet”.

Lämna en kommentar