ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 35

Höstsäsongen är i full gång och i vanlig ordning ska förra veckans prestationer hårdgranskas.
Detta gör vi som vanligt under rubriken ”Måndagslistan” där vi hyllar och sågar det bästa och sämsta i vår lokala fotbollsvärld.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 35

Varas damer ångar på i division ett.
Varas damer ångar på i division ett.

 

1. VARAS DAMER
Efter sju omgångar i division ett hade Varas damer lika många förluster och målskillnaden 4-28. Det innebar åtta poäng upp till säker mark och det diskuterades inte minst här på Lokalfotboll.se om resan genom seriesystemet inte gått lite väl fort för de gulsvarta?
Men så hände något. Vara fick igång offensiven och helt plötsligt började man vinna jämna matcher man tidigare hade förlorat. Sakta men säkert började man också att jaga ikapp lagen framför och förra helgen tog man sig äntligen över nedflyttningsstrecket.

Som om inte detta var nog så besegrades Gauthiod denna helg. Ett resultat som innebär att Vara nu har hela sex poäng NER till lagen under strecket. Snacka om en imponerande förvandling.
Nästa helg möter man nästjumbon Qviding hemma på Torsvallen. Seger där och det mesta talar för att det spelas division ett-fotboll även nästa år på Torsvallen.

 

Rådavallen i maj kontra augusti. En viss skillnad.
Rådavallen i maj kontra augusti. En viss skillnad.

2. UNDERBARA HÖSTPLANER
Höstsäsongen är nu full gång trots att vi fortfarande är inne i sommarmånaden augusti.
Att årets underbara sommar gav skön återhämtning för alla lokala fotbollsspelare kan vi nog vara överrens om, men även våra lokala fotbollsplaner verkar ha mått mycket gott av sommarvilan. Minns att det inte var många månader sedan många av våra planer var riktigt usla och fick utstå mycket ”skit” från både spelare, publik och skribenter.

Nej nu spelar det ingen roll vilken arena man nu besöker. Planerna håller väldigt hög klass och som spelare kan man nu knappast skylla snedträffar och ”tjongbollar” på ojämna planer. Det är med andra ord upp till bevis för alla lag och spelare som vill spela bollen efter marken, men som tidigare enligt egen utsago inte kunnat detta p.g.a. dåliga planer. Bättre underlag än vad vi har för tillfället får man knappast.

 

3. DENISE SEGERQVIST, KÅLLANDSÖ
Förra året blev Kållandsös anfallare Denise Segerqvist lokal måldrottning med 33 fullträffar under seriespelet. Det är inte omöjligt att hon blir det även i år.
Denise har nämligen en ruggig målform för tillfället och sätter just nu i system att göra hat-trick i ”parti och minut”. Eller vad sägs om hat-trick i fyra av de fem senaste matcherna. (hon har gjort fyra mål i två av dessa).
Igår i bortamatchen mot Vedum satte hon imponerande tre mål på bara tio minuter! Även egna laget verkade bli tagna av målen för efter detta vände Vedum och vann med förkrossande 7-3. Detta förtar dock inte Denise bedrift som knappast var en tillfällighet. Hennes tre tidigare hat-trick gick även dessa i väldigt snabb takt. (Vinninga borta 51 min, Vinninga hemma 21 min och Järpås/Saleby hemma, 17 min)
Vad Denise vill med sitt fotbollsspelande låter vi vara osagt, men helt klart är att andra lokala lag som spelar i högre divisioner bör ta en titt på Kållandsöanfallaren.

 

INTE ENS NÄRA…

Det har varit gott om ”hedersamma” förluster för Varas herrar i årets division tre. Laget är sällan helt utspelade i matcherna, men trots detta blir det förlust efter förlust. Senaste segern tog man i derbyt mot Skara den 7 juni (1-0-seger) men efter detta har det varit sju raka matcher utan trepoängare. Detta håller givetvis inte om det ska bli divison tre även nästa år.
– Vi får glömma tabellen. Vi måste börja hitta vårt eget sätt att spela och då måste vi vässa spelet i sista tredjedelen, sa tränare Joakim Andersson till NLT efter helgens förlust.

Ett helt förståeligt uttalande. Tabellen är just nu nämligen ingen trevlig läsning om man håller på Vara. Årets division tre-nykomling är nämligen hela sju poäng efter Holmalund på kvalplats. Detta med sju matcher kvar att spela.
Just problemet med ”den sista tredjedelen” är något som följt Vara under hela säsongen. Målformen med bara fyra gjorda mål på de sju senaste matcherna talar sitt tydliga språk, men än värre är att laget saknar en ordentlig skyttekung.
Förra året var detta Robert Barkin och året innan nuvarande Gefleliraren Johan Svantesson. I år är det ingen som sticker ut när det kommer till målskyttet och istället är nyförvärvet Sebastian Eriksson bäst på sina fyra fullträffar.
Nej, nu måste laget ösa på framåt och snabbare än kvickt måste någon i laget kliva fram och börja ”näta”. Annars lär Vara få börja om på nytt med spel i division fyra 2014.

ÄR DET NÅGOT DU SAKNAR PÅ MÅNDAGSLISTAN? KOMMENTERA GÄRNA!

Lämna en kommentar