ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 34

Efter ett långt sommaruppehåll är Måndagslistan tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 34

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. En lista där temat är ”Jättedödarna”.

 

1. Gauthiods seger mot Carlstad United

4546394

Efter en bländande hösstart stötte Gauthiods herrar på patrull i form av derbykonkurrenten LFK förra helgen. Förlusten på Framnäs innebar i stort sett att drömmen om serieseger i den norra tvåan gick upp i rök. Carlstad United var då hela 12 poäng före och de obesegrade värmlänningarna verkade omöjliga att besegra.
Gauthiods högerback Albin Wemmert lovade dock i besvikelsen efter LFK-förlusten att laget skulle göra en grymt bra insats i helgens seriefinal på Lunnevi.

De som sett Gauthiods insats mot LFK lär dock ha tvivlat på Wemmerts ord, men efter lördagens insats lär ingen längre misstrott högerbacken. Gauthiod visade nämligen upp ett helt annat spel mot serieledarna. Det var fartfyllt och initiativrikt och efter 90 minuter stod Gauthiod som vinnare med 3-1.
Detta var Uniteds första förlust för säsongen och även om man fortfarande leder serien med hela nio poäng så lär man definitivt känna sig jagade av ett hungrigt och motiverat Gauthiod som inte lär ge sig ” för än den feta damen sjunger”…
Den norra division ett-serien lever i alla fall tillfälligt. Tacka Gauthiod för det!2.

2. Sils seger mot Holmalund

IMG_8428
Sils damer hade inlett höstsäsongen svag. Tabelltrean hade bara mäktat med att göra ett enda mål och stod fortfarande utan seger efter de tre inledande matcherna.Därför kändes obesegrade serieledarna Holmalund som en övermäktig uppgift under fredagskvällen. Lägg där till att Caroline Olsson återigen saknades hos de rödvitrandiga och 90 minuters ”bussparkerande” var att vänta för Sil.
Tränare Rolf Johansson hade dock än en gång kartlagt motståndet på ett lysande sätt och Holmalunds anfallsförsök stoppades gång på gång.
– Vi visste att Holmalund söker sina kantspelare och sedan vill spela snett-inåt-bakåt. Därför spelade vi med en mittfältare som föll ner i banan och täckte den ytan hela matchen, förklarar Rolf vars tjejer krigade förtjänstfullt i 90 minuter.

När sedan jättetalangen Frida Hallén satte 1-0 för hemmalaget i den 54:e minuten hamnade Holmalund i ett underläge man aldrig kunde vända.
I och med den utomordentliga insatsen i helgen skapade Sil ett drömläge till lokalkonkurrenten LFK som nu ”bara” behöver vinna sin uppskjutna match mot Skoghall för att ta över serieledningen i den norra damettan. Tacka Sil för det!

 

3. Rådas seger mot Trollhättans FK

Råda BK - Robin Kvick
Trollhättans FK har ångat på i den nordvästra femman. Laget har sluppit prestigefyllda derbyn (undantag TBoIS) och det mesta talade för att laget skulle springa hem seriesegern. Man har också haft ett stenhårt grepp om förstaplatsen ända sedan omgång fyra. En placering man oväntat tappade i helgen.

Att det skulle ske uppe på Rådavallen kändes också oväntat. Hemmalaget Råda hade i höstpremiären visat allt annat en god form när man förlorade både rättvist och stort med 1-4 i derbyt mot LFK Akademi.
Men i mötet mot TFK var det helt annat gry i pojkarna från grusgropen. Visserligen räddade lagets målvakt Rickard Stureson ett friläge efter 28 sekunder, men efter detta var det Råda för hela slanten.
Propagandaspel i den första halvleken innebar en 3-0-ledning i paus. Siffror som sedan utökades i den andra halvleken till 5-0.

Ja, Råda visade i torsdags att man är ett riktigt bra lag i sina bästa stunder. Tyvärr för de grönvita så är man för ojämna i sina prestationer vilket gör att man just nu bara är femma i tabellen.
Välförtjänt segerjubel rådde dock i omklädningsrummet efter storsegern och med all säkerhet jublades det också lite varstans på ”schlätta”. (Kanske mest ute i Hangelösa). Den redan jämna nordvästra femman blev nämligen ännu jämnare och helt plötsligt heter serieledaren Hangelösa IF. Tacka Råda för det!

————————————

Inte ens nära… – Götene under strecket i division tre

GöteneIF
Detta skulle vara säsongen när Götenes herrar skulle hitta glädjen igen. Efter ett par tuffa år i bottenskiktet av division två skulle tvåsiffrigt i förlustkolumnen bytas ut mot tvåsiffrigt i vinstkolumnen.
”Kan vara bättre och definitivt roligare att vinna matcher i trean och vara ett topplag än att förlora en massa matcher i tvåan” uttalade sig flera förväntansfulla Götenekillar inför årets säsong i division tre.

Om Götenes spelare har roligare i år än ifjol låter vi vara osagt. Tränarduon Anders Persson och Jerker Johansson är trots allt riktigt sköna och roliga typer som säkert höjer stämningen kring laget.
Men trots detta så ser det inte ut som att spelarna har så roligt på planen just nu. Och det är kanske inte heller så konstigt. Senaste vinsten i seriesammanhang kom nämligen den 21 maj när man besegrade Skara i derbyt med 2-1.
Sedan dess har det gått åtta seriematcher utan en vinst och tittar man i vinstkolumnen efter 15 spelade matcher hittar man en ytterst medioker 4:a.

Femton inspelade poäng har det totalt blivit för Götene som nu ligger under nedflyttningsstrecket. Något som givetvis är på tok för dåligt för ett lag som förra året spelade i division två och som på pappret faktiskt har en bättre trupp än förra året.

– Vi får inse att vi är ett bottenlag nu, så på det sättet är väl en poäng i dag helt okej, berättade Robin Johansson för NLT efter helgens oavgjorda match mot Assyriska.
Just det uttalandet säger det mesta. Götene har så smått börjat acceptera att man inte längre är ett lag för division två, utan istället ett lag som är tillbaka där man var under långa stunder på 2000-talet. Det vill säga ett jojo-lag mellan division tre och fyra.

Otroligt tråkigt om så skulle bli fallet. Ett Götene i minst division tre behövs för den lokala fotbollens fortsatta utveckling. Därför behövs något göras nu i division tre-laget. Till och börja med tre poäng mot bottenkollegan Alingsås på lördag. Där är definitivt inte en poäng helt okej.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

 

1 tanke på “Måndagslistan vecka 34

  1. Idag är det onsdag 140827 och fortfarande ingen måndagslista när klockan är 15.15. Helt rätt twittrat – byt namn … du kan kalla den för ”Listan” helt enkelt …

Lämna en kommentar