ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 35

Visserligen onsdag, men Måndagslistan är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
MÅNDAGSLISTAN VECKA 35

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. En lista där vi denna vecka fokuserar på några riktigt bra damprestationer.

 

1. Skaras damer mot divison två

Skara dam

Skaras damer började säsongen utan att övertyga, men har sedan dess blivit bättre och bättre. Efter inte allt för många matcher skapade man sig slagläge och när man gick på sommarvila fanns serieledningen inom räckhåll för Jens Antonssons tjejer.
När höstsäsongen sedan drog igång väntade dock ett riktigt tufft spelprogam. LFK U, Skultorp och Skövde KIK U stod för motståndet och frågan var om Skara skulle förbli ett topplag efter augusti månad.

Svaret blev ett rungande JA. För även om laget varit illa ute i ett par av matcherna så har man visat både kvalitet och vilja. Mot både LFK och Skultorp lyckades man tack vare detta avgöra båda matcherna i matchens allra sista sekunder. Båda gånger hette matchhjältinnan Arbenita Sagonjeva.
Med tre raka segrar i ryggen intar nu Skara andraplatsen i tabellen – bara en poäng efter Sil U. Spelschemat för laget framöver ser också rätt så enkelt ut så räkna med att Skara har en god chans att i alla fall få kvala till division två.
Det mesta talar för att allt kommer att avgöras i seriens allra sista omgång. Då väntar nämligen Sil!

 

2. Gauthiods damer mot nytt kontrakt

image
13 spelade matcher och ett Gauthiod som spelat allt annat än bra. Tjejerna från Lunnevi spelade visserligen ett helt okej försvarsspel, men framåt ville det inte lossna. Bara 14 gjorda mål och en placering under nedflyttningsstrecket innebar att det snackades flitigt om att det nog inte skulle spelas division ett-fotboll i Grästorp 2015.

Men bara tre omgångar senare är tongångarna helt andra. Från ingenstans har anfallsspelet lossnat rejält och med det har poängen också rullat in. Tre raka segrar har det blivit för Gauthiod och det med imponerande målskillnaden 9-2.
Nio poäng plus innebär visserligen inte att laget säkrat kontraktet, men man är just nu över nedflyttningsstrecket och trenden är minst sagt positiv.
Härnäst väntar LFK på bortaplan. Är formen så god att man fixar fjärde raka?

 

3. Axvall Skarke mot divison tre

Axvall-Skarke4
Nej, Axvall Skarkes damer är ännu inte
klara för spel i divison tre nästa år. Dock är det bara en tidsfråga innan de gulsvarta tar klivet upp och det är ingen vågad gissning att man kommer att vara det första lokala lag som i år får fira en serieseger.
Efter tio vinster och en oavgjord match är man redan klara för kvalspel, men räkna med att det kommer att sprutas segerskumpa på Axevalla IP inom bara ett par veckor.

Visst är man alldeles för bra för division fyra, men tjejerna och damerna (duktiga Nellan Hagman +40!) i laget har spelat en riktigt fin fotboll och kan man plocka med sig det fina anfallsspelet till division 3 nästa år så lär man knappast åka ur.
Axvall Skarke är givna på veckans lista.

————————————

Inte ens nära… – VFF:s felaktiga streck i de lokala tabellerna

I måndags skrev Lokalfotboll.se om det något udda telefonsamtalet när vi fick ringa och gratulera ett förvånat Axvall Skarke till uppflyttningen till divison tre.
Men så visade sig inte vara fallet då inte två, utan bara ett lag från division fyra tar sig direkt upp.

Självklart borde vi kollat upp detta bättre, men vi och många andra tar självklart för givet att tabellerna och strecken i de samma är korrekta på förbundets hemsida.
Nu hade förbundet slarvat med att sätta dessa på rätt ställe i divison fyra-tabellerna, men vid närmare kontroll behövde också strecken justeras i divison tre-tabellerna.

Hur många lag som flyttas upp eller ner i de olika serierna finns visserligen skrivna i seriernas olika tävlingsbestämmelser, men hur många av de inblandade lagen hade koll på detta?

När vi kollade runt lite visade det sig att många av de lokala lagen inte alls hade koll på antal lag som skulle flyttas upp och ner och att de gått på de tabeller som funnits på förbundets hemsida.
Uppvaknandet under måndagen när strecken justerats blev således inte speciellt roligt…

Ansvaret att ha koll ligger förstås på klubbarna, men självklart räknar alla med att förbundet står med korrekta tabeller när mer än hälften av säsongen är spelad. Nej, detta var en rejäl blunder från Västergötlands Fotbollsförbund.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

 

Lämna en kommentar