ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 36

Höstsäsongen är i full gång och i vanlig ordning ska förra veckans prestationer hårdgranskas.
Detta gör vi som vanligt under rubriken ”Måndagslistan” där vi hyllar och sågar det bästa och sämsta i vår lokala fotbollsvärld.

MÅNDAGSLISTAN VECKA 36

 

 Tråvad/Larv - Anton Mellegård

1. ANTON MELLEGÅRD, TRÅVAD/LARV
I division sex har man inte råd med några direkta ”plumpar i protokollet”. Ofta krävs det otroligt många poäng för att vinna serien då ett par lag ofta gör ett tidigt ryck ifrån de andra.
I Lidköpingssexan har de lagen varit Tråvad/Larv och Trässberg och under fredagskvällen var det dags för en nästintill avgörande match lagen emellan. Vid bortaseger skulle Trässberg ta klivet förbi Tråvad/Larv och i den 88:e minuten satte gästernas målkung Anders Åkervall 2-1. Ett mål som inte bara skulle innebära serieledning , utan även en förstaplats för Anders på denna lista.

En som ville annorlunda var dock hemmalagets Anton Mellegård. För när laget jobbade fram en hörna på övertid klev ytterbacken med upp. På hörnan nådde han högst och satte det så otroligt viktiga 2-2-målet som innebär att Tråvad/Larv fortfarande har allt i egna händer med fem matcher kvar att spela. Snacka om små marginaler…

 LFK herr - Albrim Demaliljaj

2. ALBRIM DEMALILJAJ, LIDKÖPINGS FK
Det såg länge ut som att Albrim Demaliljaj skulle spela i ett annat lag än Lidköpings FK under säsongen 2013, men efter mycket ”om och men” blev han kvar hos de rödsvartrandiga. 
Tur var väl det, för den kvicke yttermittfältaren har i många fall varit matchavgörande. För även om laget förstärkt med duktiga amerikaner så är det fortfarande ”Abbe” som har varit lagets viktigaste spelare denna säsong. Detta då han står för ”det lilla extra” och gång på gång kommer runt på sin kant och serverar bollar in i straffområdet. Lägg där till att han är lagets näst bäste målskytt på sina åtta fullträffar.

En sak är säker. Nästa år lär Albrim spela i en högre division än trean. Oavsett om det blir med Lidköpings FK eller inte.

Vara SK dam

3. ERIKA DAHLBERG, VARA SK
Förra helgen avgjorde Erika Dahlberg derbyt mot Gauthiod med sitt 2-1-mål i den 79:e minuten. Det var Erikas andra mål i den matchen då hon även gjort 1-0. Även denna helg blev Varaanfallaren tvåmålsskytt och matchhjälte. Detta då hon i matchens 86:e minut satte 3-2 i den viktiga hemmamatchen mot Qviding.
Målet var också en riktig viljedemonstration då Erika vräkte sig fram då Qvidings målvakt tagit lite för lång tid på sig efter ett bakåtpass. I motlägg mellan Erika och målvakten var den förstnämda starkast och bollen letade sig långsamt in i nätmaskorna till hemmalagets vilda glädje.
I och med segern har Vara nu hela nio poäng ner till lagen under strecken och helt plötsligt har nu också målskyttet kommit igång. En stor del i det har Erika Dahlberg som gjort en tredjedel av lagets mål.

INTE ENS NÄRA…

DSC_0117 copy_filtered

FORMEN HOS VINNINGAS HERRAR
Vad har hänt med Vinningas herrar? Efter premiärförlusten mot Främmestad visade man klassen och vann sex raka matcher vilket ledde till en andraplats på 18 poäng – bara tre poäng efter seriesuveränen ENV. Då stod kalendern på den 28 maj.
Sedan dess har laget inte vunnit en enda seriematch på nio försök. Bara gjort sex mål och tagit ynka tre poäng via oavgjorda resultat.
Helt plötsligt har man istället fått börja titta neråt i tabellen och nu har laget bara två poäng ner till Grolanda på kvalplats efter helgens förlust mot tabelljumbon Nossebro.

Givetvis är detta en stor missräkning för laget som hade hoppats kunna vara med och slåss om seriesegern i år. Men skador på tunga namn och avsaknaden av en riktig målskytt har lett till en negativ spiral för tränare Germans gröna mannar. Lägg där till att en av lagets viktigaste spelare Andreas ”Aris” Aronsson lämnade för spel i Lidköpings FK under sommaren.
Nej, nu gäller det snabbare än kvickt att börja vinna fotbollsmatcher för Vinninga. Gärna redan till denna helg då Grolanda gästar Lindvallen.

ÄR DET NÅGOT DU SAKNAR PÅ MÅNDAGSLISTAN? KOMMENTERA GÄRNA!

Lämna en kommentar