ANNONS:
ANNONS:

Martin Holmberg byter LFK mot Götene

Inget nytt kontrakt med Lidköpings FK.
Istället byter Martin Holmberg till Götene.
– En kille som passar perfekt in i Götene, säger Fotbollsansvarige Fredrik Svensson.

Så sent som i onsdags skrev vi om truppläget i Lidköpings FK och kommenterade att lagets mittback/mittfältare Martin Holmberg ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt.
– Men det hoppas jag på att han gör. Han är en allround spelare som kan spela både i försvaret och på mitten, berättade tränare Patrik ”Plätts” Gustavsson då om förhoppningarna att förlänga med Holmberg.

Men någon fortsättning i rödsvartrandigt blir det inte fö 22-åringen. Under fredagen skrev han nämligen på för Götene.
– Var väldigt kul för oss. Martin gjorde ett par träningar innan jul med oss, men har även kört nu i januari. Han passar bra in i Götene och är en bra kille och pådrivare som vi kommer få mycket nytta av, berättar Fredrik Svensson som är Fotbollsansvarig i Götene.

Martin Holmberg

Att det just blev Götene var dock en slump. Fredrik Svensson fick nämligen av en tillfällighet reda på att Martin inte skrivit på ett nytt kontrakt och hörde av sig.
– Ja, på den vägen är det. Martin hade sökt plugg i Göteborg då och visste inte vad han ville inför våren. Nu blir det inte studier under våren, men det kan bli så i höst och då tycker han att det passar bättre med spel i division tre, berättar Fredrik som också glatt konstaterar att övergången knappast blev någon dyr historia.

– Nej, vi skriver ju inte kontrakt med våra spelare längre så lite reseersättning och sånt bara. Inget mer och dialogen med LFK har varit jättebra.

Ja, just snacket mellan klubbarna verkar ha gått ganska så flitigt det sista. Speciellt då Götene är ute efter en målvakt som kan komplettera Linus Roth.
– När vi hörde att LFK tvekade om en fortsättning med Jeff Gal så hörde vi oss för och frågade om vi kunde ta över det kontraktet. Men LFK vill att alla tre målvakter får konkurrera om platsen. Men dialogen har varit bra och de vet att vi är intresserade om de skulle få en målis för mycket, berättar Fredrik.

I övrigt då. Är du nöjd med er trupp inför 2016?
– Vi är väl nöjda. Nyförvärven vi fått (John Eriksson, Gustav Karlsson och Martin Holmberg) blir jättebra. Sedan måste vi dock konstatera att vi haft en del tunga tapp. Viktor Berntsson och Patrik Dahlin var några av våra bästa spelare ifjol. Dahlin gjorde ju 15 mål och där har vi ju inte ersatt. Men överlag måste jag säga att vi är positiva och ser fram emot årets säsong.

Lämna en kommentar