ANNONS:
ANNONS:

Matilda Haglund ska ta Sverige till EM-slutspel

EM-kvaltruppen för flickor 17 år är uttagen.
Och i denna finns Matilda Haglund från Lidköpings FK med.
– Känns jättekul. Var absolut inte givet att jag skulle få följa med, säger en glad Matilda till Lokalfotboll.se

Fyra landskamper har det hittills hunnit bli för målvaktstalangen Matilda Haglund.
Men inom kort väntar en utmaning som än så länge blir den tuffaste under målvaktskarriären. Matilda ska nämligen aggera sista utpost i det svenska landslag som ska försöka att nå EM-slutspel i Schweiz i slutet av juni.
– Det är jättekul. Hade en tuff höst förra året med sjukdomar (körtelfeber) så det känns bra att vara tillbaka och dessutom få ett kvitto på att man är på gång igen, säger Matilda.

Än så länge har LFK-målvakten bara släppt in två bollar bakom sig under sina fyra landskamper, men trots detta var Matilda inte alls säker på om hon skulle få en plats i EM-kvaltruppen.
– Nej, det kändes verkligen ovisst. Det är jättetuff konkurrens. Vi har en ny 97:a Emma Holmgren från Vaksala som trots att hon är ett år yngre kom med. Hon som fick stå åt sidan denna gång spelar i LDB Malmö så det kändes osäkert hela vägen in vilka som skulle bli uttagna.

Matilda Haglund i landslagsdressen.

Men du har fått tröja nummer 1 i truppen. Det måste väl ändå betyda något?
– Ja det får man ju såklart hoppas på. Än så länge har vi turats om ganska mycket om vem som fått stå, men nu när det blir slutspel känns det som att de kommer att satsa lite hårdare på en förstamålvakt. Hoppas det blir jag, säger Matilda som samlas med landslaget den 5 april i Upplands Väsby.
Och att det är något visst med att dra på sig landslagströjan kan Matilda skriva under på.
– Det är en härlig känsla. Allt känns mer speciellt och man blir genast nervös. Fast på ett bra sätt.

Landslaget kommer där att finslipa formen innan det blir avresa till Schweiz den 7 april. Första matchen spelas just mot hemmanationen den 9 april. Med i gruppen finns också Italien och Tjeckien och bara gruppsegraren går vidare till EM-slutspelet som även det avgörs i Schweiz i slutet av juni.
Matilda har dock svårt att säga hur Sverige står sig mot övriga lag i gruppen.
– Har inte vågat titta så mycket på motståndet då jag var osäker på om jag skulle få åka med. Men vad jag har hört så kommer Italienmatchen att bli tuffast. Förbundet har varit och filmat våra motståndare så jag kommer säkert att få bättre koll framöver.

I LFK är ni nu inne i försäsongsträningen och helt plötsligt ska du lira landskamper och prestera på topp. Hur är egentligen formen?
– Det känns bättre och bättre. De första träningsmatcherna hade jag inte så mycket att göra, men senast fick jag verkligen jobba hårt. Formen är på gång, avslutar Matilda.

Sveriges matcher i EM-kvalet:
Tisdag 9 april 13:00 – Schweiz – Sverige
Torsdag 11 april 16:00 – Sverige – Tjeckien
Söndag 14 april 16:00 – Italien – Sverige

 

Lämna en kommentar