ANNONS:
ANNONS:

Mellby drar sig ur division fem

En tuff Frimånad och spelarbrist.
Det tvingar nu Mellby att börja om i division fem.
Ersätter i den västra femman gör istället Axvall.

Den som har följt årets Silly Season har kunnat se att anrika Mellby IK haft problem på herrsidan. Det dröjde oergört länge innan man hade nya tränare på plats och spelare efter spelare har lämnat för andra klubbar.
Föreningen har också sträckt ut handen till andra klubbar för att söka hjälp inför 2018, men nya spelare har uteblivit och under förra veckan kom man till beslutet att begära sig ner i division sex.
– Det stämmer. Vi har haft en dialog med klubben även tidigare där de berättat om läget, men nu kom man in med en officiell begäran där spelarbrist är orsaken. förklarar Mats Karlén på Västergötlands Fotbollsförbund.

Mellby kommer således att starta om i Lidköpingssexan. En serie som tidigare innehöll tio lag och som nu alltså blir elva. Ersätter Mellby i division fem gör Sandhem som efter höstens kvalspel till femman stod först på kö. Ett Nej från Sandhem och frågan hade gått till Trollekis.

Sandhem skulle dock blivit placerade i den västra femman, men begärde att VFF:s styrelse skulle utreda frågan om att istället få spela i den östra. VFF godkände förfrågan och istället blir det Axvall som flyttas över från den östra till den västa femman.
– Axvall hade inga större synpunkter på detta då man har flera Götene och Lidköpingslag i den serien, berättar Mats Karlén som i skrivande stund sitter med spelordningarna för divison fem och beräknar att ha klar samtliga inom kort.

Mellbys ledarstab 2018.

Mellbys Silly Season
Tränare: Mikael Lidén (Ny), Robert Gusavsson (Ny), Alexander Lidström (Ny), Anton van de Velde (Ny)
Nyförvärv: 
Förluster: Leif Haglund (tränare, Råda dam), Tommy Storm (tränare), Kenneth Haglund (tränare), Egzon Restelica (Corner), Ismaijl Restelica (Corner), Alfred Larsson (Götene), Bajro Habibovic (Corner), Johan Karlsson (Corner), Filip Frändén (Corner), Mikael Malmkvist (Vinninga), Mattias Laurell (Corner), Ivar Karlsson (Trässberg), Martin Johansson (Trässberg), Aldin Mesic (ÖSIK)

Lämna en kommentar