ANNONS:
ANNONS:

Mellerud höll undan för United

En poäng borta mot serieledande Mellerud.
Något som innebär att det krävs ett mirakel för att United ska vinna serien.
Här en sammanfattning av den lokala futsalhelgen.

Seger var mer eller mindre ett måste när Lidköping United gästade Rådahallen för möte med serieledande Mellerud under söndagen. Efter ställningskrig första kvarten small det ordentligt under en kritisk minut för United.
Hemmalaget tog nämligen tillvara på ett par misslyckade uppspel och på bara 19 (!) sekunder hade Mellerud gjort både ett och 2-0. Givetvis en kalldusch för United som spelat kontrollerat och även skapat en hel del farligheter.

Egzon Restelica hade dock inte tillräckligt ”torrt krut” denna eftermiddag och flera frilägen brändes.
– Det var inte min dag helt enkelt. Jag borde gjort fler mål, berättade en besviken Egzon för Lokalfotboll.se dagen efter match.
Måltjuven blev dock lagets förste målskytt när han innan halvtid reducerade ledningen till 1-2 vilket också blev halvtidsresultatet.

TTEla bjöd på fin webbsändning.

Andra halvlek blev således en jakt på både kvittering och ledningsmål. United tog sig längre och längre fram i banan och Mellerud som vann serien vid seger blev allt mer försiktiga. Laget spelade dock mestadels tryggt och United hade svårt att skapa kanonlägen och skärpan i avsluten fanns inte riktigt. Därför dröjde det till halvminuten kvar innan Oscar Norlin kvitterade till 2-2 vilket stod sig matchen ut.

Resultatet innebär att United fortfarande kan vinna serien. Men ska det ske behöver man vinna med närmare tio bollar mot Afghanska samtidigt som Mellerud åker till Vara och fölorar. Läget alltså inte hopplöst, men det krävs mer eller mindre ett mirakel för att Uniteds drömmar om SFL ska leva vidare.

Mellerud – Lidköping United 2-2
Mål United: Egzon Restelica, Oscar Norin

 

 


I futsalens division två var det återigen dags för Tina FC. Den senaste tiden har varit allt annat än lugn i klubben och många stod undrande till om man ens skulle komma till spel mot serieledande Sotenäs.

Men till spel kom man och man gjorde det med flera spelare som åter var tillbaka i laget. Dani och Kristijan Nikolla var bara några av de som var tillbaka i laget och mellan stolparna stod pappa Robert Nikolla.
Med förstärkningarna höll Tina också jämna steg med Sotenäs under första halvlek och i början av andra kvitterade man till 6-6.

Efter detta började man dock slarva defensivt och gästerna ryckte. När Tina sedan valde att köra med ”flygande målvakt” för att spela fem mot fyra blev det baklängesmål på baklängesmål vilket till sist gav förlust med 6-15.


Av de lokala lagen i division två var
Tina de enda som spelade, men tittar man till tabellen (se till höger) så är det nu Deportivo Götene som har bästa chansen på serieseger. Till helgen tar tabelltvåan nämligen emot just Sotenäs och vid seger går man upp i ledning

 

Tina FC – Sotenäs 6-15
Mål Tina: Philip Mears 3, Albrim Demaliljaj, Egzon Krasniqi, Kristijan Nikolla

 

Lämna en kommentar