ANNONS:
ANNONS:

Meriterad islänning klar för Gauthiod

Meriter från såväl Allsvenskan som Superettan.
Det kan Gauthiods senaste nyförvärv Heidar Geir Juliusson skryta med.
– En oerhört kompetent spelare, säger en nöjd Lars Emanuelsson i Gauthiod.

Gauthiod herrar placerade sig förra året som bästa skaraborgslag i division två och ambitionerna inför årets säsong har knappast blivit mindre. Man ska bara vara med och slåss i toppen av tabellen och de chanserna blev inte mindre av helgens meriterade värvning.

5776822

För under lördagen signerade islänningen Heidar Geir Juliusson ett 1+1-årskontrakt med Grästorpsklubben.
– Trodde nog inte vi kunde sy ihop det med ett så meriterat namn, men det har gått vägen och det är vi väldigt glada över, säger Lars Emanuelsson från klubbens fotbollssektion.

Så, hur lyckades ni?
– Heidar har tränat med oss sedan starten i januari och gjorde tidigt klart med att han ville lämna Brage där han spelat och flytta söderut. Han känner Jocke (tränare Joakim Jensen) väl och de trivs bra ihop. Sedan har han blivit imponerad av våra möjligheter här nere och tycker serien vi ska spela i håller bra kvalitet. Därför föll valet på oss, berättar Lars.

28-åringen med islänska Fram som moderklubb blir nu ”semiproffs” i Gauthiod och kommer att bosätta sig i Grästorp där han också kommer att jobba vid sidan av fotbollen. Och det är tydligt att han imponerat på sin omgivning.
– En riktigt kompetent spelare. En innermittfältare som också kan spela högre upp i banan. Heidar är en riktig pådrivare, med bra spelsinne och han lägger inga fingrar emellan när han spelar. Han kommer att tillföra vårt lag massor, säger Lars Emanuelsson som också berättar att det var viktigt att värva en klasspelare i detta läget. Bredden har man redan.

Så. Är ni i Gauthiod nöjda nu inför 2016?
– Det känns okej för oss, men man vet aldrig vad som händer. Spelare kan gå sönder. Men i dagsläget är det bara Mattias Hegeland (försvarare från IFK Uddevalla) som är aktuell. Det är en riktigt bra spelare, men vi får se vad som händer, avslutar Lars Emanuelsson.

—————————————–
Fakta Heidar Geir Juliusson:
Ålder: 28 år
Nationalitet: Islänning
Moderklubb: Fram
Antal landskamper: 6 (U17), 7 (U19), 9 (U21)
Spelarkarriär: Fram (2005-2007), Hammarby (2007), Fram (2008-2009), Ängelholm (2010-2012), Fylkir (2013), IFK Uddevalla (2013), HamKam (2014), Brage (2015), Gauthiod (2016-)

Lämna en kommentar