ANNONS:
ANNONS:

Michael Ejdestig ny tränare i Tråvad/Larv

Åke Hofling tog upp Tråvad/Larv till division fem.
Men det blir Michael Ejdestig som tränar laget kommande säsong.
– De har frågat mig vid ett flertal tillfällen, men nu kom det rätt i tid, säger 49-åringen till Lokalfotboll.se.

Efter en tuff säsong grep till sist Tråvad/Larv det längsta strået och vann Lidköpingssexan före Trässberg. Tränare för laget under året har varit Åke Hofling som vid sin sida haft Johannes Johansson, men trots framgången blir det endast Johannes som stannar som assisternade tränare.
Personliga skäl gör nämligen att Åke inte kommer fortsätta att träna laget i division fem.

Istället har frågan gått till Michael Ejdestig och under fredagsförmiddagen tackade han Ja till uppdraget att träna Tråvad/Larv under 2014.
– Det känns bra. Har själv spelat i Larv och känner för klubben. De har frågat mig vid ett flertal tillfällen tidigare, men nu kom det i rätt tid, berättar Michael som senast varit aktiv som både tränare och fotbollssektionsordförande i Vara.
Detta var dock ett par år sedan och det är nu tre år sedan Michael var aktiv på planen. Då som tränare för Varas A2-lag.

Har du haft abstinens från fotbollen de senaste åren?
– Nej, egentligen inte. Har inte varit så sugen, men när jag och Tråvad/Larv började prata kom suget tillbaka och nu känns det som detta ska bli roligt, säger Michael som inte har superbra koll på sitt nya lag.
– Det får jag erkänna att jag inte har. Såg dem i avslutningen hemma där de tog hem seriesegern, men annars har jag dålig koll. Sedan min tid i Vara har jag dock bra koll på Johannes Johansson, men det är väl allt.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som tränare?
– Kan nog inte göra det, men det ska vara skoj att spela fotboll samtidigt som det ska vara bra struktur och ordning. Både på och utanför planen. Vet att Tråvad/Larv har bra ordning och det var en av sakerna som lockade med uppdraget.

Dina två söner Gustav och Kristoffer spelar i Vara. Du lockar inte över dem till Tråvad/Larv nu då?
– Inte som det ser ut som nu i alla fall. Kristoffer har sagt att han troligtvis lägger skorna på hyllan, men Gustav kör nog på vidare i Vara skulle jag tro.

 

1 tanke på “Michael Ejdestig ny tränare i Tråvad/Larv

Lämna en kommentar