ANNONS:
ANNONS:

Mikael Andrén huvudtränare för nya ÖS14 IK

Filip Ernryd tackar för sig i Söne.
Men Mikael Andrén fortsätter att leda laget under 2014.
Ett lag som kommande säsong mycket väl kan heta ÖS14 IK.

Söne
På söndag träffas både Örslösa och Söne för att rösta om en eventuell sammanslagning av föreningarna 2014.
Oavsett vad resultatet blir talar det mesta för att det ändå blir ett gemensamt herrlag i division sex kommande säsong.
– Som jag ser det är det 99,9% att det blir så. Jag jobbar i alla fall efter det, säger Sönes tränare Mikael Andrén som även nästa säsong kommer att träna laget.

– Ja, det är klappat och klart att det blir jag som har huvudansvaret nästa år. Filip (Ernryd) kommer bara köra IBK Lidköping framöver, berättar Mikael som vid sin sida kommer att ha Örslösas nuvarande tränare Ken Rönnqvist.
Ken kommer att ha hand om U-laget, medan Mikael alltså kommer att leda klubbens A-lag.
– Beroende på hur många spelare vi blir nästa år kommer vi eventuellt också att ha två träningsgrupper där jag och Ken kommer att ha hand om var sin.

Ikväll träffas herrtrupperna i Örslösa och Söne för ett informationsmöte om säsongen 2014 och Mikael Andrén ser fram emot att dra igång.
– Vi påbörjade någonting riktigt bra denna säsongen och det vill vi förstås spinna vidare på. Vi har alla möjligheter nästa säsong. Två fina anläggningar att tillgå och förhoppningsvis en ännu bredare trupp. Nu gäller det bara att få in Örslösakillarna i vår gemenskap och göra något bra tillsammans.

Så ni jobbar 10o% mot att det vlir ett gemensamt lag nästa år?
– Absolut. Där jag är i tanken nu så finns det ingen återvändo och jag skulle bli chockad om det inte blir ett Ja till en gemensam förening på söndag. Det skulle vara på tiden för tyvärr har det dragit ut på tiden och då sprider sig en oro kring vad som händer nästa år. Vi behöver få ett klartecken så att killarna vet vad som gäller. Jag känner mig dock lugn ändå, för om det mot förmodan blir ett Nej så har i alla fall jag kvar samma trupp som ifjol.

Vi går nu annars in i en ”Silly season-period” . Förra året var ni extremt aktiva och ni fick till och med namnet ”Real Söne”. Kommer ni vara lika aktiva i år?
– Nej, vi kommer inte vara lika aktiva. Vi har en bra och lojal trupp som vi bygger vidare på och vill inte ha in några killar som bara tänker på sig själva. Här är det laget som går först. För att nå ett bättre resultat behöver vi nog dock ha in någon kille som ger oss lite mer spets än i år. Har ett par krokar ute, men inget jag vill berätta nu.

Apropå resultat. Ni var rätt så ”hajpade” inför årets säsong och nådde ”bara” en femteplats. Besviken?
– Nej, jag är väldigt nöjd med årets säsong. Vi hade som målsättning att jobba med en annan proffsighet än tidigare och det har killarna ställt upp på. Gruppmässigt har vi verkligen lyckats tyker jag. Ser man på resultatet så hade vi inte förväntat oss så jättemycket faktiskt. Visst vill man alltid vinna, men förhoppningsvis gör vi det nästa år i stället.

Som avslutning kan Lokalfotboll.se också berätta att det också kommer att bli ett nytt namn på en eventuell ny förening. Just nu jobbas det på två förslag där ÖS14 IK är det hetaste. Det andra alternativet är Örslösa Söne IK.

Lämna en kommentar