ANNONS:
ANNONS:

Norra Härene drar sig ur Lidköpingssexan

Och så var det bara tio lag i Lidköpingssexan 2016.
Detta sedan Norra Härene valt att dra sig ur.
– Jag kan tyvärr bekräfta detta, säger Mats Karlén på VFF.

Under sen vinter stod det klart att Lerdala valt att dra sig ur spel i Lidköpingssexan 2016. Serien skulle då spelas med 11 lag. Men nu står det klart att det blir ännu färre lag i serien. Detta då Norra Härene väljer att lägga ner spel i division sex.
– Jag kan tyvärr bekräfta detta. Jag har en skrivelse liggande på mitt bord, säger Mats Karlén som är Tävlingsansvarig på VFF.

I skrivelsen från Norra Härene står det som orsak till avhoppet:
”Ytterligare försvagad spelartrupp efter några tunga år i division 6. Nu hoppas vi kunna spela i Utvecklingsserien och kunna bygga upp och stabilisera en spelartrupp”.

Ja, för även om Norra Härene nu väljer att dra sig ur divisionsspelet så är alltså förhoppningen att kunna spela i U-serien 2016.
– Vi har placerat in laget i Lidköping Utveckling B och där kommer de att spela med ytterligare sju lag, säger Mats Karlén som också passar på att tillägga att det inte blir några andra förändringar i sexan efter att Norra Härene försvinner.

– Tabellen kommer visserligen att halta betänkligt, men vi kör på med tio lag.

Fotnot: Lokalfotboll.se har försökt att nå Norra Härenes ordförande Henrik Åkesäter för en kommentar, men inte fått svar.

103 gånger hämtade Norra Härene ut bollen ur nät 2015.
103 gånger hämtade Norra Härene ut bollen ur nät 2015.

2 tankar på “Norra Härene drar sig ur Lidköpingssexan

Lämna en kommentar