ANNONS:
ANNONS:

Norra Härene sparkar tränaren inför hösten

Magnus Blom får sparken från Norra Härene.
Ersättare blir Håkan Tidström som tränade laget förra året.
– Handlar om att ha roliga träningar och få igång ett gött tjöt, säger division sex-jumbons nye tränare.

DSC_0197
Norra Härene har en vårsäsong bakom sig som inte går till historien som en av klubbens stoltaste.
Laget är tabelljumbo i Lidköpingssexan på ynka tre inspelade poäng. Framåt har laget bara gjort 12 mål på 12 matcher, men vad värre är. Man har släppt in hela 70 mål under våren.
Lägg där till att det varit spelarbrist ute på Bronäsvallen. Något som innebar att laget tvingade lämna WO i såväl sista seriematchen mot Källby som i årets Lofaturnering.

Tungt på Bronäsvallen i vår.
Tungt på Bronäsvallen i vår.

Med detta som bakgrund väljer nu Norra Härene att agera inför hösten. Lagets tränare Magnus Blom får lämna laget och 37-årige Håkan Tidström tar över tillsammans med Tommy Andersson.
– Det har inte fungerat så j-la bra med Magnus under våren. Det har varit ett missnöje både från styrelse och spelare. Glädjen har försvunnit, berättar Håkan Tidström som även funnits med som spelare under vissa matcher på våren.

– Har väl hjälpt till lite när det behövts då vi haft så ont om spelare. Men nu blir det fullt fokus på att leda A-laget. Jag tränade ju laget fjol, men valde att hoppa av inför året då jag kände att jag fick för mycket att göra. Det var både A & U-lag och en j-la massa annat. Jag vill fokusera på att träna A-laget och det får jag göra nu. Det ska bli skitkul, säger Håkan.

Ni är jumbo i Lidköpingssexan och våren har varit usel. Hur vänder man på detta?
– Handlar om att ha roliga träningar och få igång ett gött tjöt, men det är snart fixat. Spelmässigt handlar det om att hitta spelglädjen. Vissa resultat under våren har varit skandal. Resultat som 0-8 och 2-13 får bara inte ske, säger Håkan vars lag startar hösten ikväll med tuffast tänkbara motstånd.

Topplaget och derbykonkurrenten Trässberg kommer nämligen till Bronäsvallen och trots nyfunnen optimism tror inte Håkan Tidström på seger.
– Nej. Att vinna blir nog för svårt. Det handlar om att hålla nere siffrorna ikväll och visa vilja och inställning.

Att det ska bli några fler lämnade W.O. kommer inte att hända enligt Håkan.
– Nej. I onsdags var vi 19 killar på träningen och förra veckan 23. Arben Gashi och Haris Rizvanovic har kommit från Lidköping United och Tobias Strömfeldt, Niklas Ljungdahl, Filip Bengtsson och Charbel Tarabay har gjort comeback så det ser mycket bättre ut inför hösten.

Lämna en kommentar