ANNONS:
ANNONS:

Norra Härenes herrar flyttar ihop med Saleby

Inget Norra Härene i Lidköpingssexan.
Men väl ett Saleby/Norra Härene som ser dagens ljus 2016.
– Det viktigaste är att killarna får spela fotboll, säger lagets tränare Magnus Eriksson.

Vi kunde förra veckan berätta om att Norra Härenes herrar valt att dra sig ur Lidköpingssexan. Spelarbrist var orsaken och tanken var att laget istället skulle ta en plats i B-reservserien.
Men redan under veckoslutet ryktades det om att laget kanske trots allt skulle kunna behålla sin plats i det ordinarie seriesystemet. Under onsdagskvällen stod det dock klart att så inte blir fallet. Norra Härene som ensam förening kommer inte att ha ett lag i spel 2016.

Dock kommer man att ha det tillsammans med rivalerna/vännerna i Saleby IF.
– Det stämmer. Det kommer att bli samverkan mellan klubbarna som vi redan idag har på ungdomssidan. När det gäller herrlaget kommer dock all sportslig verksamhet att flyttas över till oss i Saleby, säger Magnus Eriksson som kommer att leda det nya laget Saleby/Norra Härene.

Magnus Eriksson blir sportsligt ansvarig för Saleby/Norra Härene.
Magnus Eriksson blir sportsligt ansvarig för Saleby/Norra Härene.

Magnus Eriksson satt själv med som sportslig representant när klubbarnas styrelser diskuterade frågan under onsdagskvällen.
– Det var ett långt möte, men det känns som detta blir bra. Om vi sedan får fem eller tio nya killar spelar ingen roll. Det viktigaste är att killarna får spela fotboll, säger Magnus som tillsammans med Lars Bladh kommer vara ansvariga för herrtruppen.

Om någon från Norra Härenes tilltänkta ledarstab kommer att följa med sina spelare är idag oklart. Klart är dock att Mikael Arvidsson som var tänkt som huvudtränare inte kommer att fortsätta sitt uppdrag.

Saleby/Norra Härene blir alltså lagnamnet. Var kommer ni hålla till för träningar och matcher?
– Vi kommer att vara först och främst i Saleby, men kommer nyttja Bronäsvallen då och då. Bland annat nu då de har en tidig gräsplan. Vårt gemensamma ungdomslag Saleby/Norra Härene/Trässberg har dock all sin verksamhet i Norra Härene så den anläggningen lever ändå i allra högsta grad, avslutar Magnus Eriksson.

2 tankar på “Norra Härenes herrar flyttar ihop med Saleby

Lämna en kommentar