ANNONS:
ANNONS:

Nossebro eller Tråvad/Larv till femman?

Nossebro eller Tråvad/Larv till femman?
Och fixar Lundsbrunn nytt kontrakt redan till helgen?
Om det och all annan kvalfotboll i helgen läser du om här.

Denna helg eller möjligtvis nästa helg slutar den lokala utomhussäsongen 2017. Allt hänger på helgens resultat där dock endast Nossebro och Tråvad/Larv drar på sig matchdräkterna. Lag som Lundsbrunn och Trollekis är dock i högsta grad inblandade, men får från sidan hoppas på att resultat i andra matcher går lagens väg.

Nedan hittar du allt om de olika kvalspelen som är igång denna helg och som du märker lär det vara spänning på många arenor.


KVAL TILL DIVISION 3


Helgens matcher:

Grupp 8: Lärje Angered – Kinna, Ödsmål – Jonsered
Grupp 9: Holmalund – IFK Hjo, Waggeryd – Främmestad (inställd)

Kommentar:
Vi kan tyvärr konstatera att Främmestad spelat klart för säsongen. Då matchen mot Waggeryd inte spelar någon roll för avanacemang slipper FIK åka till Småland i helgen. Spänningen är istället på Alströmmervallen i Alingsås där Holmalund tar emot IFK Hjo. Hemmalaget behöver troligtvis vinna för att gå förbi Hjo, men ett kryss kan faktiskt ta båda lagen till division tre.

Det är också vad alla lokala kvallag längre ner bör hoppas på då det skulle öppna upp för fler platser uppåt. Max två västgötalag är dock klart att det blir då Kinna i Grupp 8 redan spelat bort sina chanser.

Främmestad har spelat klart, men tummarna bör hållas på ett kryss mellan Holmalund och IFK Hjo.

 

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 4

Helgens matcher:
Grupp 1: Fagersanna – Trollhättans FK
Grupp 2: Gällstad – Brämhult

Kommentar:
Lundsbrunn vinner antingen gruppen och fixar nytt kontrakt eller så slutar man tvåa i gruppen. Vinner gör man om inte Fagersanna besegrar Trollhättan med två mål eller hamnar på fler gjorda mål än Lundsbrunn.
Blir dock Lundsbrunn tvåa väntar hur som helst i sämsta fall en skiljematch mot tvåan i den andra gruppen kommande helg. Tommie Björks mannar kan faktiskt gå upp direkt även som grupptvåa, men då krävs det alltså att både Holmalund och Hjo i division tre-kvalet tar klivet upp.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 5

Helgens matcher
Grupp 1: Nossebro – Tråvad/Larv
Grupp 2: Dardania – Jula
Grupp 3: Wargön – Bergdalen
Grupp 4: Högvad – Månstad

Kommentar:
Högintressant möte på Sparbanksvallen i Nossebro mellan hemmalaget och Tråvad/Larv. Hemmalaget sitter i en utmärkt sits för att fixa nytt kontrakt och kan faktiskt förlora med uddamålet och ändå vinna gruppen. Tråvad/Larv måste gå för seger. Då blir man minst grupptvåa och beroende på segerresultatet och resultaten i andra grupper får man hoppas på att bli en av de två bästa grupptvåorna.
För det är just de två bästa grupptvåorna som i nuläget får spela skiljematch om ytterligare en plats i division fem nästa säsong.

Trollekis då? Ja, i detta fall måste klubben hoppas på att Jula tar poäng av Dardania (då blir man tvåa i gruppen) och sedan att både Holmalund och Hjo tar klivet upp till division tre. Då får nämligen samtliga tvåor i division fem-kvalet spela vidare. Två och två möts då lagen i skiljematcher där vinnarna tar klivet till division fem.


Tabelläget:


 

 

 

 

Lämna en kommentar