ANNONS:
ANNONS:

Nossebro joggar hem Vårgårdasexan denna säsong

Nossebros visit i sexan blir bara ettårig.
Laget kommer nämligen att jogga hem Vårgårdasexan.
I alla fall enligt tipset från Lokalfotboll.se inför kvällens seriepremiär.

Ikväll drar Vårgårdasexan igång. En serie där fem av tolv lag är lokala och som vi kommer att följa extra noga under den kommande säsongen. I ett försök att sia om framtiden kommer här ett tabelltips inför 2014.
Håller du med eller är vi helt ute och cyklar? Kommentera gärna!

1. Nossebro

Trots en otroligt bra höst som avslutades med idel segrar så fick Nossebro se sig degraderade till division sex. Givetvis deppigt, men de blåvitrandiga verkar ha ”knutit näven” under vintern och rustar nu för en snabb comeback till femman. Tränar laget gör vasse anfallaren Peter Mogren som fått behålla i stort sett hela truppen. Undantagen Sebastian Johansson som gått till Gauthiod och John Edvardsson till Främmestad.
Försäsongen har skvallrat om ett revanschsuget Nossebro som fullständigt kört över jämbördigt motstånd i träningsmatcherna. Kvalitén i truppen finns alltså kvar och i denna serie finns det inget lag som är i närheten att hota Nossebro som kommer att jogga hem Vårgårdasexan.

Silly Season
Tränare: Peter Mogren (NY)
Nyförvärv: Fredrik Ljungsberg (Elmer/Fåglum), Philip Apell (Främmestad)
Förluster: Fredrik Bengtsson (tränare, Sollebrunn), Sebastian Johansson (Gauthiod), Rasmus Andersson (Främmestad), John Edvardsson (Främmestad), Samuel Karlsson (Sollebrunn)

Peter Mogren
————————————–

2. Emtunga

Emtunga var ifjol en mycket stor besvikelse och hamnade sist i den nordvästra femman. Självförtroendet kändes långa stunder som bortblåst och man jobbade inte tillräckligt hårt. Detta ska det nu bli ändring på under nya tränarduon Oscar Berg och Jesper Kvist. Båda två kommer också att spela och kanske speciellt den sistnämnde kommer att få en mycket viktig roll i laget. Kvist är en av seriens bästa spelare och är den länk mellan mittfält och anfall som Emtunga saknade förra året.
Emtunga kommer definitivt vara med i toppen av tabellen. Enda orosmolnet är målskyttet. Alfred Larsson känns ibland lite ensam på topp.

Silly Season
Tränare: Oscar Bergh (NY), Jesper Kvist (NY, Vara)
Nyförvärv: Jesper Kvist (Vara), Johan Adolfsson (Vara), Kristoffer Persson, Luis Ponce (Sil)
Förluster: Henrik Brodén (tränare Vinninga), Jonathan Bahneman (Vara), Mattias Larsson (Vedum), Johan Hötomt (ENV)
————————————–

3. Södra Härene

4. Arentorp/Helås

Arentorp/Helås var en frisk fläkt i sexan förra året och utmanade verkligen Tråvad/Larv och Trässberg i toppen av tabellen. Mycket tack vare ett vårdat spel och ett homogent lag. Borta från det laget är dock den spelande tränarduon Per Lundh och Martin Ahlin som låg bakom mycket i ”schlättagängets” speluppbyggnad. Att laget ändå har både rutin och ungdomlig entusiasm är klart. Man kommer också att fortsätta att spela ett trevligt passningsspel under tränare Anders Svantesson. Dock känns man för uddlösa framåt för att kunna vara med och störa i seriens absoluta topp.

Silly Season
Tränare: 
Anders Svantesson (NY)
Nyförvärv: – 
Förluster: 
Per Lundh (tränare Vara), Patrik Karlsson (Elmer/Fåglum), Martin Ahlin (Trollhättans FK)

Arentorp/Helås

5. JK10

JK10 verkar som alltid vara en tight grupp som jobbar stenhårt för varandra. Kanske har man också en av lokaltraktens finaste mattor ute på Jungavallen? Förutsättningarna för en riktigt bra säsong finns således för klubben som haft en liten omsättning på spelare under årets vintermånader. Dock är Oskar Bergman tillbaka mellan stolparna efter en utrusning till LFK. Talangfulle Oskar kommer att betyda trygghet för JK10 som är ett jämt lag utan några direkta toppar eller dalar. Framåt sticker dock Christian Karlsson ut. Anfallaren är i år med från start och har verkligen näsa för mål.
Hur som helst. JK10 gör en bra säsong, men längre än till en femteplats räcker det inte.

Silly Season
Tränare: 
Håkan Augustsson, Martin Grehn (NY)
Nyförvärv: 
Oskar Bergman (LFK), Sami Tieteväinen
Förluster:

Bjorsaters_IF-JK10IF_07

6. Mjörn

7. FC Alingsås

8. Vedum

Efter en riktigt bra höstspurt letade sig Vedum förra året upp på en fjärdeplats i Lidköpingssexan. Serien i år känns dock något svårare och laget har tappat sin bäste målskytt Kristoffer Dahlberg till ENV. Han stod fjol för en tredjedel (15) av lagets mål framåt så givetvis är detta ett tungt avbräck för de rödblå. Vedum är emellertid ett lag som aldrig viker ner sig och man kommer att spela jämt med de flesta lag i denna serie. Frågetecken för målskyttet samt bredden på truppen gör att laget inte tippas bättre än åtta inför årets säsong

Silly Season
Tränare: 
Erik Haglund
Nyförvärv: 
Jonas Aronsson (Levene/Skogslund), Mattias Larsson (Emtunga)
Förluster: 
Kristoffer Dahlberg (ENV)

9. Långared

10. Hemsjö

11. Friscopojkarna
————————————–

12. Sjövik

Lämna en kommentar