ANNONS:
ANNONS:

Nossebro och Gauthiod fixade Alliansguldet

Nossebro besegrade Vara på straffar i herrklassen.
Och hos damerna var det Gauthiod för hela slanten.
Detta när Varaalliansen avgjordes under tisdagskvällen.

Bäst i Alliansen eller kommunen. Ja, de titlarna delas under årsskiftet ut i rask takt. Under tisdagskvällen hade turen kommit till Varaalliansen och den traditionsenliga turneringen på konstgräset i Sparbankshallen inför totalt 1403 åskådare (414 under finalkvällen)

Redan under årets första vecka spelades gruppspel i såväl dam- som herrklassen och till tisdagskvällen hade sex herrlag och två damlag kvalificerat sig.

I herrklassen handlade det först om ett nytt gruppspel där vinnarna i två stycken trelagsgrupper tog sig till final. I detta gruppspel imponerade ett ungt Vara stort och även om man fick hjälp av handikappstraff i mötet mot Gauthiod så vann man både matchen (vinst 3-0) och gruppen rättvist och tog sig till final.

I finalen fick man möta Nossebro som i sin tur besegrat Vedum och kryssat mot Elmer-Fåglum. Finalen blev en mycket jämn historia. 0-0 efter full tid innebar förlängning där båda lagen gjorde var sitt mål.
Såleds straffar och stor matchhjälte blev Nossebros målvakt Johan Andersson som knep två av straffarna och såg till att Nossebro är nya alliansmästare.


I damklassen var förutsättningarna på förhand inför finalen glasklara. Det skulle bli guld för Gauthiod. I finalen möttes nämligen Gauthiod 1 och 2. Gauthiods ”förstalag” var sedan numret för stort och via mål från Josefin Andersson och Sigrid Verngren (gånger 2) var segern aldrig hotad för Gauthiod 1 som fixade fina 20-2 i målskillnad och var otroligt värdiga vinnare.

Lämna en kommentar