ANNONS:
ANNONS:

”Nu jävlar. Nu öser Gauthiod bara på”

Onsdag innebär som vanligt ”Lill-lördag med Holmqvist”
Denna vecka om LFK:s kortpassningsspel, ett Gauthiod som öser på och myggor som bits hos Kinne Vedums tränare. Håll till godo!

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Sitter nu tisdag kväll nyss hemkommen efter en skön DM-seger mot Tibro AIK. Detta innebär att vi med stor sannolikhet spelar Svenska Cupen nästa år. Idag gör vi två snygga mål som båda görs av ”Zackie” Svensson Jackson. Skönt för grabben att komma in och leverera tre mål på två matcher. Idag var det ju så kallade ”bandybyten” vilket gjorde att vi kunde lufta mycket spelare. Det var riktigt roligt att se hur alla spelare som inte har spelat så mycket seniorfotboll går in och gör ett så bra jobb mot så bra motstånd. Sen vill jag givetvis passa på att hylla vår andramålvakt Didrik (född 97) som gör en kanonmatch ikväll.

I söndags var jag och Louise ute på Kålland en sväng och tittade till svärföräldrarnas husbygge. Jag visste hela tiden att LFK mötte Fristad klockan fem på Framnäs så jag la fram det lite snyggt att vi ”kanske kunde ta en halvlek” på vägen hem. Snäll som hon är så var det inga bekymmer, dock missade jag Bohréns 1-0 på grund av bankomatkön utanför Hjertberg. Matchen i övrigt tycker jag att LFK har i första halvlek. Sen gör Fristad 1-1 på halvlekens sista spark. Givetvis otroligt tungt för spelarna i LFK. I andra halvlek så kommer regnet och med det tar Fristad över. De har de klart bästa chanserna att göra ledningsmålet, dock utan att spela bra fotboll.  TYVÄRR, så är planen på Framnäs minst sagt horribel. Detta är ju något som absolut inte gynnar LFK som väljer att spela ett kortpassningsspel planen över.  Jag älskar själv att spela mycket passningar på marken och hålla bollen inom laget men jag har väldigt svårt att första varför LFK spelar en sådan fotboll på en sådan plan? De satte sig själva i skiten x antal gånger för mycket just på grund av svåra passningar på ett dåligt underlag. Jag tycker personligen att man skulle lyfta mer bakom backlinjen dels för att Bohrén är stark i djupet och för att öppna ytor framför Fristads backlinje där man ofta ville ha in sina passningar.
Hur som helst så krävs det en förbättring av LFK om de ska ha något att göra i toppen av serien. Jag personligen var ju givetvis nöjd med 1-1 då vi nu har fyra poäng ner till sexan i serien.

LFK Dam imponerar stort i division 1. Inte en förlorad poäng hittills i serien. Jag läste om Sandra Lagerbratt att hon först hade ringt till Skövde KIK och bett om att få presentera sig. Det är klart att det inte ens är säkert att man får provträna med en klubb men om en klubb inte ens vill veta vart man har spelat eller presterat tidigare då är det nog jävligt fel person som sitter och tar emot dem samtalen. Hur som helst så är nog LFK otroligt nöjda att Skövde KIK betedde sig som dom gjorde för de har nu fått en skyttedrottning som är guld värd säsongen 2013.

PS. Återigen, hon bor i Skara

Götene har det nu tyvärr fortsatt tungt. Karlslund hemma i fredags slutade med en tung 0-2-förlust. Jag läste att Thorsmyr var jävligt irriterad över det poängtappet, då han hävdade att Karlslund är ett lag de ska ha bakom sig. Om så är fallet så är det givetvis otroligt tungt att torska den matchen. Dock tror jag Karlslund har en av seriens bästa forwards i den gamla ÖSK-spelaren Herish Kuhi.

Nu jävlar! Nu öser Gauthiod bara på. 3-0 i paus sist borta mot Jonsered. Då visar man klass och framför allt att man ska spela i en division högre upp. Jag vet själv hur stort steget var efter vi vann tvåan och gick upp i ettan. Men nu har Gauthiod det grundspel som krävs för att orka spela i division 1. Sen har man det som även vi hade när vi tog serien och avancerade till att bli ett topplag i division 1. En riktig målskytt som man kan lita på gör 15-20 mål varje säsong. Det är bara att hoppas att Gauthiod får behålla Emil Svensson. I alla fall säsongen ut…..

Nu till några snabba:

– Skorna var populära då jag nu inte har några skor kvar. Enda kravet att få dom är att de flitigt läser bloggen. Win-win-situation

– Otroligt tung torsk för Jim Larsson och gubbarna senast i Kinne Vedum. Hoppas de kommer tillbaka på banan direkt.

– Såg precis att Elmer Fåglum krossade ”Bella” Berglund och gubbarna med 5-1. Holmén 5?

Kristanstad
Kristianstad IP

– Skarahov är inte bra, Framnäs är horribel. Kristianstad IP däremot har ALLTID en golfgreen. Även när jag spelat premiär där.

– Sträckkörde ”Semlans” inslag om lokala spelare på NLT. Riktigt bra och roliga inslag. Dock är jag lite besviken på ”Semlans” fot som jag mindes var mycket känsligare förr? 😉

– Var ute hos Kinne Vedums ass-tränare Andreas Nyblom i lördags och grillade. Han bor numera med Louise och sina twins Wilton och Ella MITT ute i skogen. Myggorna kom tydligen tidigt dit i år för jag har fan inte sovit mer än ett par timmar per natt för det har kliat så in i…

– Vara satt kvar i bussen första kvarten enligt tidningen, inte konstigt man ligger under med 3-0 då….

– Ok, den va kall. Jag brukar inte köra gubbskämt.

– Lycka till i veckan som kommer alla våra lokala lag och ha det gott alla läsare.

PS. Undra om Emil Svensson, Sandra Lagerbratt och Åkervall alla går målllösa en och samma omgång? Bra odds på den.

//Jesper Holmqvist

 

Lämna en kommentar