ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 1

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2016.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…VARAVINNARE 1
Arentorp/Helås står för en rejäl skräll när man besegrar storfavoriten Gauthiod i Varaalliansens herrklass. Avgörandet sker på straffar och division sex-laget sätter samtliga. Vilt jubel förstås när lillebror tar hem guldet.
Läs mer här.

…VARAVINNARE 2
Gauthiods damer pallar för trycket och vinner planenligt Varaalliansens damturnering. Seger i finalen mot Arentorp/Helås lag 1. Att just dessa två lag är traktens bästa råder inget tvivel om när även föreningarnas andralag tar sig till semifinal.
Läs mer här.

……FRIMÅNAD
Som vanligt blir det stor uppståndelse kring perioden 15 november – 15 december. Alla klubbar jobbar på högvarv under fotbollens lågsäsong för att se om sitt eget hus och spetsa truppen med spännande nyförvärv. Och precis som vanligt så råder det delade meningar om Frimånaden är årets höjdpunkt eller årets värsta månad.

…SISTA MINUTEN-AVHOPP 1
Med bara veckor kvar till seriepremiären väljer LFK:s kvicke ytter Axel Lindahl att lämna klubben för spel i division ett med Oskarshamn. Ett tufft beslut för samtliga parter, men Axel gör bra ifrån sig och hjälper smålänningarna att fixa nytt kontrakt.
Läs mer här.

…SISTA MINUTEN-AVHOPP 2
Norra Härene meddelar med bara veckor kvar till seriepremiären att man drar sig ur Lidköpingssexan. Spelarbrist är anledningen. Lyckligtvis slår man dock sina påsar samman med Saleby under året, men efter säsongen väljer man åter att gå skilda vägar och 2017 spelar Norra Härene i U-lagsserien.
Läs mer här.

…PISSOAR
I Tyskland råder EM-feber under sommaren och på en krog i hamnstaden Burg kan man hitta dessa läckra pissoarer som gärna gör att man som kille tömmer blåsan fler än en gång.

…TRISTASTE
I slutet av april står det klart att LFK stänger av sin anfallare Egzon Llapashtica efter att denna misstänkts för dopning. Egzon själv går snabbt ut med sin version och ett bantningspreparat ska vara det anfallaren fått i sig. Många röster höjs i frågan, men någon månad senare kommer den tydliga domen från Riksidrottsförbundets Antidopingavdelning. Egzon stängs av från all fotboll i fyra år. Den lokala fotbollen har således fått sitt första kända dopningsfall.
Läs mer här.

…SMEKNAMN
Under serieinledningen är JK10-anfallaren Tony Berntsson stekhet och öser in mål. Lokalfotboll.se namnger i en text Tony som Tony ”Tiger”  Berntsson. Ett namn som tydligen blir en ny hit ute på Jungavallen och Tony blir ”Tiger” med hela laget.

…FUTSALSATSNING
I slutet av maj får Lidköping United ett Wild Card till Futsalens division ett. En plats man verkligen visar att man vill ha. Man värvar traktens bästa inomhuslirare och skapar en organisation med målet att nå ett SM-guld. Publiken är också med på noterna och när United ångar fram i serien är det inför storpublik i Idrottens Hus.

…HATTRICK
Axvalls Alush Jusufi gör en fantastisk bedrift när han inom loppet av tio minuter gör ett hattrick när klubbens U-lag möter Källby. Men inte nog med att det blir tre mål i rad inom kort tid. Samtliga tre görs på frisparkar!
Läs mer här.

…BÄSTA BYTE 1
I vårens möte mellan Mellby och Levene/Skogslund utvisas hemmalagets målvakt med sekunder kvar att spela. Straff för ”Skör” och en inbytt Johan Högmark får ställa sig på linjen. Och visst tar han straffen och räddar en viktig poäng för sitt Mellby. Sicken matchhjälte!
Läs mer här.

…BÄSTA BYTE 2
I samma match på Mellbyvallen och bara minuter efter slutsignalen tvingas Mellbys försvarare Marcus Svensson till ännu ett byte – ett blöjbyte. Och för den som någon gång bytt en bajsblöja i markhöjd vet att den bedriften är urstark. Knappast något Lionel Messi tvingats göra direkt efter slutsignal på Camp Nou.

1 tanke på “Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 1

Lämna en kommentar