ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se Del 1

Dags att summera det lokala fotbollsåret 2018.
Och vi gör det genom att kora ”Årets…” i en rad olika kategorier.
Gott Nytt År och håll till godo.

Ännu ett lokalt fotbollsår har hastigt och lustigt sprungit förbi och även om både spelare och ledare blickar framåt mot nästa så är det hög tid att summera det gångna året.
Hur vi minns fotbollsåret 2018 skiljer sig säkert otroligt mycket, men så här väljer vi på Lokalfotboll.se att sammanfatta året i en rad olika kategorier.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

 

TV-SÄNDNING
Damerna i Lidköpings FK kvalificerar sig under hösten 2017 till Svenska Cupens gruppspelsfas och under vintern och våren väntar det tre möten med allsvenskt motstånd. Duon Kopparberg/Göteborg och regerande mästarna Linköping kommer på besök till Dinaplanen i Råda och då finns tro det eller ej Sportkanalen och Cmore på plats och sänder matchen.
Otroligt fräckt, men smått orealistiskt att se nationell TV sända strax nedanför Rådas grusgrop…


”HAN VAR PÅ BOLL”
I höstmötet mellan Järpås och Trollekis i Lidköpingssexan är det viktiga poäng på spel och känslorna heta. I den andra halvleken får hemmalagets skyttekung Patrik Petersson ett ”hjärnsläpp” och tar ordentlig sats och kör över en Trollekisspelare. Tacklingen filmas och i bakgrunden kan man se en medspelare hävda att Patrik spelade på bollen…


SÅ NÄRA, MEN ÄNDÅ SÅ LÅNGT BORTA
I division två är det favoritduon Karlstad BK och FC Trollhättan som ångar på i toppen. Gauthiod gör sitt bästa för att hänga på och man gör det långa stunder riktigt bra.
Trots detta kommer man liksom inte närmare toppduon och trots att man till sist hamnar på en fin tredjeplats är det hela tio poäng upp till kvalplatsen och 17 till seriesegrande Karlstad.


LOKALA SCENFÖRÄNDRING
”Ur led är tiden” är ett känt uttryck och frågan är om det någonsin tidigare passat så bra in när man tittar på serieindelningen inför 2019?
För från och med nästa år spelar lag som Ardala och Främmestad i division tre, medan vi får hitta mer etablerade lag längre ner i divisionerna. Götene och Skara i fyran och Vara i femman. Vem hade kunnat tro det för någon säsong sedan?


OMSTART
Efter att ha räddat division fem-kontraktet 2017 råder det spelarflykt från Mellby under vintern. Ryktena går om herrlagets fortsatta existens och när vi är framme i februari kommer beskedet att laget drar sig ur division fem och börjar om i division sex.
Väl där startar man om med ett ungt lag som skrapar ihop tio poäng och slutar näst sist i Lidköpingssexan.


GRATISPLATS
Det har nästan börjat att bli en vana att det delas ut Gratisplatser under vintern och 2018 är inget undantag. Tack vare ett lag som drar sig ur damernas division ett flyttas Mariestads BoIS upp från tvåan vilket frigör en plats som LHK erbjuds.
Laget tackar Ja och visar sedan tidigt att man hör hemma i en division högre upp. Man slutar till sist på en fin fjärdeplats med 37 inspelade poäng.


FÖRSTA TRÄNARBYTE
Försäsongen hinner knappt börja innan första lokala laget väljer att byta tränare. Det är division sex-laget Trollekis som väljer att bryta med Daniel Enggren då man har olika syn på föreningsutvecklingen. Noterbart är att just samma sak skedde 2017 när Stig Björk fick lämna under försäsongen.
Om ändringen blev lyckad denna gång? Ja, för med Mikael Arvidsson och Anders Johansson vid rodret vinner Trollekis sexan och spelar nästa år i femman.


KNÄSKADOR
Tyvärr fortsätter allvarliga skador att gäcka våra lokala lirare och tidigt in på säsongen står det klart att bland annat duon Carin Berling från LFK dam och Rasmus Holmqvist från Skara missar hela 2018 på grund av korsbandsskador.


IHOPSLAGNINGAR
Inför årets säsong står det klart att damerna i Rackeby och Kållandsö gör gemensam sak. Laget väljer att spela 9-manna och gör det så bra i division fyra att man får chansen att kvala till trean där man dock faller.
Under hösten kommer också beskedet att herrarna i Hangelösa och Härlunda slår sina påsar ihop inför 2019 och en säsong i division sex.


APRILSKÄMT
Vintern detta år är både kall och ihållande. Detta gör att det blir sena gräspremiärer och detta spinner Lokalfotboll.se på och meddelar att VFF bestämt att samtliga seriematcher till och med den 10 maj måste spelas på konstgräs.
Om skämtet är kul låter vi vara osagt, men flera är i alla fall de som hör av sig med sina synpunkter.
Skämtet kan du läsa HÄR


SNYGGASTE GEST
Herrarna i LFK står som klara seriesegrare inför sista seriematchen borta mot Tidaholms G&IF. Då väljer hemmalaget att på ett mycket snyggt sätt hylla gästerna innan match på ett sätt som bara kan betygssättas som lokal världsklass.


NU FÅR DET VARA BRA
Lofas inomhusturnering i Lidköping är en succé, men utomhusturneringen som spelas på sommaren har länge varit ifrågasatt från olika håll. Årets upplaga blev ännu ett bevis på att något måste göras. Mer eller mindre samtliga damlag valde att dra sig ur turneringen på förhand och turneringen ställdes in.
Herrturneringen vanns av Råda inför ögonen på bara 149 betalande och totalt dryga 500 personer under Lofaveckan är mer eller mindre en halvvering sedan ett par år tillbaka.


SKYTTEDROTTNING
Vedums Matilda Fransson är visserligen ung, men har ändå en vana att de senaste säsongerna ösa in mål. Denna säsong blir det 31 fullträffar för anfallaren och detta innebär att Matilda är bäst i den lokala fotbollen. Men trots att hon gör nästan hälften av Vedums mål under säsongen ser det ut som att Matilda fortsätter att spela på Nordvalla även 2019.


GALADROTTNING
Många gjorde det otroligt bra i LFK dam under 2018, men tjejen som stal rubrikerna var Sandra Lagerbratt. För även om hon inte blev lokaltraktens bästa målskytt så är förstås 24 fullträffar i Elitettan den mest imponernade damprestationen i den lokala fotbollen under det gångna året.
För den prestationen fick anfallaren åka till Stockholm. Gästa Fotbollsgalan tillsammans med den svenska fotbollseliten och ta emot priset som skyttedrottning i Elitettan. Imponerande!


Imorgon tisdag dyker del 2 upp av våra Nyårskarameller med fler saker att minnas från 2018. Är det något vi bara inte får glömma bort? Kommentera gärna nedan!

2 tankar på “Nyårskarameller med Lokalfotboll.se Del 1

  1. Är det någon skillnad på damprestation och prestation? Läste om Sandra och tycker att det är väldigt onödigt att lägga till dam framför prestation, det handlar väl helt enkelt om lokalfotbollens bästa prestation.

  2. Hej Lotten!
    Tack för din kommentar. Tanken var att belysa traktens bästa herrprestation i inlägget efter, men den glömdes helt enkelt bort. Därav ordvalet. Inget försvarstal, utan bara en förklaring.
    Sen håller jag med dig om att Sandras målskörd 2018 nog var lokaltraktens vassaste prestation alla kategorier.

    Hoppas sedan du upplever denna sajt som en sida som både belyser dam- och herrfotbollen i området och inte gör några skillnader på vem som sparkar på bollen. En viktig och självklar del tycker jag.

Lämna en kommentar