ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se Del 2

Dags att summera det lokala fotbollsåret 2018.
Och vi gör det genom att kora ”Årets…” i en rad olika kategorier.
Här kommer del två av våra Nyårskarameller.

Ännu ett lokalt fotbollsår har hastigt och lustigt sprungit förbi och även om både spelare och ledare blickar framåt mot nästa så är det hög tid att summera det gångna året.
Hur vi minns fotbollsåret 2018 skiljer sig säkert otroligt mycket, men så här väljer vi på Lokalfotboll.se att sammanfatta året i en rad olika kategorier.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

YOU TUBE-TITT
Spelare som håller Elitettanklass växer inte på träd i närregionen och LFK får leta längre bort för att få ihop ett slagkraftigt lag inför säsongen. Blickarna vänds över Atlanten mot USA. Eller över Atlanten? Numer är det You Tube och andra filmmedier som gäller när man vill bilda sig en uppfattning av spelare som agenter från utlandet rekommenderar.
LFK:s fotbollssektion och tränare tillbringar därför många timmar framför mobil och dator med att studera ihopklippta scener med ”the best of” från olika spelare.
Resultatet? Jo, otroligt lyckat när LFK lyckas knyta till sig ett koppel med amerikanskor som inte bara smälter bra in i truppen, utan också är riktigt bra fotbollsspelare.

 


SOCIALA PAJKASTNING
Under hösten 2017 gör futsalklubben Tina FC entré på den lokala scenen (läs här) i hopp om att nå stora framgångar. På planen går det mesta bra i början, men långsamt börja det ryktas om att inte allt står rätt till.
Så i januari utbryter årets största interna bråk där flera olika aktörer är inblandade. I spetsen för konflikten är Sportchef Per Berntstig och tränare Mikael Prodér som mer än gärna kastar skit på varandra i sociala medier.

Till sist verkar ingen veta vem som är varken tränare, sportchef eller ordförande i föreningen och kulmen blir i slutet av januari när laget åker till Trollhättan för att spela DM, men får på plats veta att laget tydligen anmält utträde ur turneringen.

VFF väljer till sist att utesluta föreningen ur seriespelet efter att laget inte dykt upp i de avslutande seriematcherna och historien om Tina FC i Lidköping tar slut.LOFASKRÄLL
I januari spelas traditionsenligt Lofas inomhusturnering och publiken får på damsidan se en riktig skräll när Rådas damer bryter LFK:s svit och vinner turneringen på straffar.
Hela avgörandet ser du HÄR


MESSIAS
Inför säsongen gör Lokalfotboll.se en intervju med Främmestads anfallare Johan Fredlund. Förutom ett snack inför säsongen berättar Johan också att han blivit kallad för Jesus på grund av ett likt utseende.
När säsongen sedan drar igång är Johan sedan med och frälser sitt Främmestad när laget tar ett historiskt kliv upp i division tre.100-ÅRING
Västergötlands FF fyller under året 100 fina år och det firas med påmpa och ståt på Axvalla Travbana. SVFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson håller i Årsmötet och sedan får faktiskt Lokalfotboll.se äran att vara med och rodda i evenemanget.MEST SAKNADE
Ett helt gäng med lokala eldsjälar går ur tiden under 2018 och som alla vet växer dessa krafter inte på träd i dessa dagar. Saknaden i de lokala fotbollsklubbarna blir stor. Undertecknad passar i samband med en av dessa tragiska bortgångar att skriva en krönika om den mytomspunne Tommy Bruzelius som lämnar jordelivet under våren.
Läs krönikan HÄRSKYTTEKUNG
Ingen lokal fotbollskille mäktar denna säsong med över 30 mål, men bäst av alla är ändå Trollekis anfallare Max Frankén som sätter dit 26 bollar i nät när Trollekis tar klivet upp till division fem.


UTKLASSNING
I futsalens division ett har Vara lekstuga mot Lindesberg i den avslutande omgången. Vad man ska tycka om resultatet är en annan sak, men Vara vinner matchen med otroliga 45-1. Och frågan alla ställer sig efter matchen är förstås: Hur gjorde Lindesberg sitt mål?


TAPP
ENV lyckas ännu en säsong att fixa kontraktet i division fyra under de sista omgångarna. Men kanske kunde man fått en enklare resa om man gjor det annorlunda i hemmamatchen mot Ekedalen.
Ledning med 4-0 en lång bit in i matchen blev till sist nämligen otroliga 4-5!


KORTHAJAR
Gauthiods Erik Forsblad och Hangelösas Emil Boman är duon som drar på sig flest gula kort under säsongen. Tio stycken vardera blir det för duon. Corners Goran Pupcevic är dock inte långt efter då han under division fem-säsongen hinner med sex gula kort och två röda. Just Pupcevics Corner är också det lokala lag som får syna det röda kortet flest gånger detta år. Hela åtta utvisningar drar laget på sig.


ÖDESMATCH
I den allra sista omgången av damernas division två blir det ett helt avgörande möte mellan nästjumbon Ulvåker och sistaplacerade Arentorp/Helås. Gästerna behöver vinna och leder också matchen, innan Ulvåker kvitterar och tar den poäng som behövs för att hålla undan och putta ner Arentorp/Helås till division tre.


OVÄNTADE AVSLUT
Under hösten kommer det oväntade beskedet att Daniel Nordmark lämnar Lidköpings FK efter säsongens slut. Det blir således ingen fortsättning på Sportchefsjobbet och överraskande nog inte heller en fortsättning som spelare.
Daniel finns givetvis med på planen när LFK tar klivet upp tillbaka till division två, men om eller var mittfältaren spelar under 2019 är det fortfarande ingen som vet.


FUTSALMÅLIS
Gauthiods Hilma Lundqvist är inte bara en duktig fotbollsmålvakt. Hon vet även hur man stoppar bollarna på bästa sätt inomhus. Under året gör hon det också så bra att när det vankas landslagsuttagning är Hilma en av två målvakter som blir uttagna i blågult.UPPFLYTTADE
Sex lokala lag tar 2018 år klivet upp en division. Det är herrarna Lidköpings FK, Ardala, Främmestad, Trollekis och Arentorp/Helås som alla spelar högre upp 2019. På damsidan är det IFK Emtunga som vinner sin serie och spelar i division tre 2019.ALLSVENSKA DOFT
På förhand var målsättningen att hänga kvar, men när en enda match återstår så har Lidköpings FK chansen på allsvenskt spel 2019. För att detta ska bli verklighet krävs det att Örebro tappar poäng mot redan avsågade Västerås och att LFK vinner sin hemmamatch.
LFK gör också sitt och kör över motståndet, men dessvärre vinner Örebro och kniper platsen till Allsvenskan. Besvikelse i LFK-lägret som länge leder serien, men som ändå kan se tillbaka på en fantastisk säsong som slutar med en tredjeplats i Elitettan.

2 tankar på “Nyårskarameller med Lokalfotboll.se Del 2

 1. Hoppas verkligen det kommer en ”del 3” på detta för verkar väldigt märkligt att ett damlag som Vinninga AIF som för första gången någonsin har tagit klivet upp i div.2 och slutar på en tredjeplacering som resulterar i att bli det näst bästa damlaget i stan efter LFK inte är med.

  • Hej!
   Tack för din kommentar.
   Det fanns verkligen många bra prestationer under 2018 och Vinningas första säsong i division 2 var en av dem. Då denna sammanfattning innehöll både högt och lågt från 2018 så valdes denna gång 30 andra grejer ut. Rätt eller fel är upp till var och en att tycka.
   Tack för att du läser och tycker till!

   / Jesper

Lämna en kommentar