ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 3

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2016.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…KINNEKULLEVINNARE
Götene tar tillbaka titeln i Kinnekullealliansens inomhusturnering strax efter nyår. Men det sitter långt inne och flera lag är på väg att skrälla mot de blåvitrandiga. Till sist vinner man dock finalen mot Hangelösa med 1-0 och tar tillbaka tronen.
Läs mer här.


…ALLSVENSKA BESÖK

Inte samma publikfest som när Götene tog emot Malmö 2015, men Gauthiod får i augusti besök av allsvenska Elfsborg. Svenska Cupen-mötet slutar visserligen 0-7, men Gauthiod är med på SVT och målis Anton Larsson får bre på med ordentlig västgötska.
Se SVT:s inslag här


…INSTAKONTO

Under hösten drar Lokalfotboll.se igång ett Instagramkonto där lokala profiler själva får rodda kontot under en vecka. Genomslaget blir över förväntan över 800 personer följer nu våra lokala lirare, domare, eldsjälar och andra personer som med glädje ställer upp och delar med sig av sin privata fotbollsvecka.

…GENOMBROTT
Från division tre-klubben Främmestad kommer Sigrid Verngren till Gauthiod. Hoppet inför säsongen är att vara med och kämpa om en plats i startelvan. När säsongen summeras är den snabba yttermittfältaren/anfallaren en av lagets viktigaste spelare och mäktar med 11 mål vilken hon blir bäst i laget med.


…UPPGÅNG OCH FALL

Hangelösa är favoriter till seriesegern i den östra femman och med ett par omgångar kvar vinner man serien. Vid glädje när laget nu ska få spela division fyra-fotboll ute på Skogevi.
Men när december kommer står det helt plötsligt klart att laget tvingas dra sig ur på grund av spelarbrist. Deppiga miner och laget bestämmer sig för att börja om sin resa i division sex.


…FALL OCH UPPGÅNG

Lidköpings FK tvingas till kvalspel för att hänga kvar i division två. Men efter två täta matcher mot Vänersborgs IF står det klart att laget 2017 spelar i division tre. Ödesmättade rubriker och spelare efter spelare aviserar att de tänker lämna klubben.
Men så ett par veckor senare så får laget en gratisplats till tvåan. Då vänder plötsligt det mesta. Daniel Nordmark flyttar hem från Örebro i en roll som spelande Sportchef. En rad nyförvärv trillar in och spelare som tidigare aviserat en flytt ser ut att stanna kvar.


…MÅLKAMERA
Västgöta-Tidningar som innehåller bland annat SKLT börjar under året att sätta upp kameror i målen när de bevakar lokala matcher. De rörliga bilderna från dessa använder de sedan i sina matchreferat vilket blir ett nytt och trevligt inslag i den lokala matchbevakningen.

…RIVALMÖTE
I en park i centrala Skara ska det en gång för alla göras upp om vilket av lag av Skara IF och IFK Skara som är det bästa. Folk går man ur huse för att se gamlingarna i de båda lagen sparka boll i höstsolen. Många skratt, tunnlar, tacklingar och inte minst gamla anekdoter bjuds det på när IFK till sist drar det längsta strået.

…PRESSFIKA
Lidköping United Futsal hajpar sina hemmamatcher med extremt lång framförhållning och lockar till storpublik i Idrottens Hus. Men det är inte bara publiken man tar hand om – utan också Pressen. Förutom mjuka dynor att sitta på så blir det vetekransar, dryck av olika slag och välfyllda baguetter. Lokal världsklass och ”PP” har matlådor för flera veckor.

…DOMARFIKA
Under året görs ett rejält försök av undertecknad att få föreningarna att satsa på fikat till domarna innan match. Många lag gör härliga försök att nå toppbetyget ”5 pipor” och ett par lyckas också under säsongen tillmötesgå den kräsna juryn. Bäst lyckas ÖSIK som dukat upp ett mycket varierat och näringsrikt fika när laget tar emot Axvall på hemmaplan.

…BLICK
När Lidköping United Futsal spelar hemma i Idrottens Hus är det karismatiske domaren Jorge Taruoco som dömer. Och förutom ett stort kroppsspråk visar Jorge upp en blick som verkligen kan döda. NLT:s duktige fotograf Thomas Kühnel får den på bild. En bild som snabbt sprids på sociala medier.

Foto: Thomas Kühnel, NLT


…SERIESEGRARE
Fem lokala lag lyckas knipa förstaplatsen i serien under 2016. FC Gauthiod, Hangelösa, Kinne Vedum, Ardala och Vedum dam är kvintetten som alla får fira seriesegern och spruta skumpa. I samtliga fall mycket välförtjänta vinnare. För Ardala och Kinne Vedums del gjorde man det dessutom i träningsoverall och bröllopskostym.


…SÄMSTA KOMMUN
Ja, herrfotbollen i Lidköpings kommun nådde inga större höjder under 2016. Eller vad sägs om tabellplaceringarna 12,11,12, 7, 8, 11, 3, 4, 6, 8, 9 och 9? Bäst gick det för Trässberg i Lidköpingssexan där man blev trea. Men konstigt vore väl annars då majoriteten av lagen i serien var från just Lidköping. Fyra lag åkte dessutom ur sina serier (LFK, Råda, LFK Akademi och Vinninga) och återigen höjdes efter säsong röster om nya samarbeten och mindre missunsamhet.

…MEST ÖVERRASKANDE BESLUT
När Hangelösa i december drar sig ur division fyra öppnas det en gratisplats i den norra fyran. Det spekuleras flitigt i vilket lag som ska bli erbjudna platsen av VFF och de flesta är överrens om att Skepplanda som varit bästa tvåa i kvalet bör få platsen. Men när förbundets Tävlingskommitté kommer med beslutet är det istället Lundsbrunn (som slutat sist i sin kvalgrupp efter bl.a. Skepplanda) som tilldelas platsen. Detta på grund av lagets geografiska läge.

2 tankar på “Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 3

 1. AHFK:s vinst mot Gik i Varaalliansen?
  Mer David mot Goliat kan det väl inte bli här omkring?
  Den lever vi i flera år på!

  • Hej Bullen!

   Självklart minns vi detta. Kolla in Nyårskarameller Del 1 så hittar du detta med en gång i texten.
   / Jesper

Lämna en kommentar