ANNONS:
ANNONS:

Nytt uppdrag för Stig Björk – byter ”öna” mot ”kullen”

Inget mer Kållandsö för Stig Björk.
Nytt tränaruppdrag blir istället i Hällekis/Trolmen.
– Var lite kämpigt att resa ut till Kållandsö, men föreningen var jättebra, säger Stig om klubbytet.

Stig Björk
Efter att återuppväckt Hangelösas herrar ”från det döda” lämnade Stig Björk Skogevi efter förra säsongen för att ta sig an nya utmaningar ute på Kållandsö. Stig kom då till en division fem-klubb, men bara någon månad efter att han tillträtt var Kållandsö plötsligt en division sex-klubb som skulle spela i Herrljungasexan. Orsaken stavades spelarbrist.
Men några planer på att hoppa av sitt tränaruppdrag hade aldrig Stig Björk.

– Nej, verkligen inte. Jag var en av de som låg på att vi skulle flytta ner oss till sexan. Med det spelarmaterial vi hade då var det alternativet som var absolut bäst för klubben. Jag kom till Kållandsö för att utbilda spelarna och då var resultatet inte i fokus, berättar Stig.

Säsongen ute på Kållandsö har dock inte alltid varit en dans på rosor.
– Nej, det är klart att det varit lite kämpigt. Det har varit väldigt långa resor ut till Hagavallen och en träning har tagit mig ungefär fyra och en halv timme. Dessutom har vi inte alltid haft så många spelare tillgängliga, säger Stig som dock vill poängtera en sak tydligt.

– Miljön ute på Kållandsö är hur bra som helst. De som jobbat i och runt föreningen är jättebra och jag har verkligen trivts i klubben. Hoppas nu de kan bygga vidare på de unga killar som kört i år och får dem fortsätta att tycka att fotboll är kul så att de hänger i även i framtiden. Det behöver klubben, menar Stig som nu tar sig an ett nytt tränaruppdrag i Hällekis/Trolmen.

Division sex-klubben har även tidigare varit ute efter Stigs tjänster, men det är alltså först nu som man hittat en bra lösning. Stig efterträder alltså Mikael Arvidsson och Gert Dahlberg och även om han inte sett laget så mycket under den gångna säsongen är han optimistisk.
– Vet att Micke och Gert skolat dem bra och det är mycket folk på träning vilket är viktigt. Hoppas kunna få dem att spela lite mer fotboll efter backen. De har bra kämpaglöd i klubben, men kan man få in lite mer av spelet vore det bra, avslutar Stig Björk som alltså byter ”öna” mot ”kullen” 2016.

Lämna en kommentar