ANNONS:
ANNONS:

Historik

Bilden till höger är från hösten 1989.
En fotbollsfrälst 6-åring har knutit på sig sina fotbollsskor. Dags för sin livs första fotbollsmatch!
Platsen är Rådavallen utanför Lidköping, gräset är daggigt och för motståndet står IFK Emtunga. Det spelar ingen roll att tröjan är för lång, shortsen för tajta och att matchen slutar hela 10-1 till gästerna från ”schlätta”. Glädjen är ändå total!

Där och då var starten för undertecknads stora intresse för den lokala fotbollen och den härliga gemenskap som finns bland spelare, ledare, domare och andra eldsjälar som brinner för sin lokala förening.
Sedan dess har fotbollen uppfostrat, utbildat, glatt och förgrymmat mig på alla sätt som tänkas kan. Vad skulle jag egentligen gjort om jag inte spelade fotboll?

Det dröjde dock 20 år i våra lokala ”gärdsgårdsserier” innan jag fick idén att ta tillvara på det enorma intresse som finns för våra lokala bollsparkare.
Äntligen skulle vi mediokra fotbollsspelare granskas och hyllas på ett sätt, värdigt det fotbollsintresse vi verkligen har.
För vem skulle annars skriva om derbyn i division sex, ”motläggsfinter” och annat lokalt fotbollsskvaller?

I november 2010 såg därför ”Fotbollsbloggen” på Nya Lidköpings Tidningens webbplats dagens ljus. Bloggen fick snabbt en stor och trogen läsarkrets och genom kontinuerlig och snabb uppdatering blev den accepterad som en naturlig del i den lokala fotbollsfamiljen.
När intresset för ”Fotbollsbloggen” blev allt större kändes det emellertid som att den växt ur sin dåvarande ”matchdräkt” och det blivit dags att byta uniform.

Ur detta föddes Lokalfotboll.se. En webbplats för alla som har ett intresse för den lokala fotbollen som spelas i Lidköping, Götene, Vara, Skara, Essunga och Grästorp.
Här ska du som ”lokalfotbollsnörd” hitta allt ifrån de senaste resultaten, till skvaller, rykten och personliga intervjuer med de lokala profiler som du verkligen bryr dig om.

I lokalfotbollens tjänst!

/ Jesper Bankemyhr

PS. Ett halvår senare mötte vi IFK Emtunga igen. Då vann vi med 13-0. Bara så att du vet!